Via Maria Theresia este un proiect realizat de Tasuleasa Social, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, ce isi propune sa reabiliteze drumul istoric ce lega Bucovina de Imperiul Austro-Ungar, transformandu-l intr-un traseu amenajat, semnalizat si cu panouri informative. Orice drumet va putea sa se bucure de o plimbare la o altitudine medie de 1.760 m, sa faca mountain-biking sau sa participe la probele de maraton si semi-maraton, scrie Restomania.

Traseul pe care asociatia Tasuleasa il amenajeaza in prezent are o lungime de 42,195 km, prin coincidenta exact distanta unui maraton. Pe langa amenajarea si reabilitarea drumului istoric, proiectul Via Maria Theresia reprezinta si o miscare in lupta pentru salvarea padurilor. Timp de o luna (30 iunie-30 iulie), Tasuleasa Social va curata potecile de pietre si vegetatia in exces, va monta marcaje vizibile zi si noapte si va amenaja popasuri speciale pentru odihna si hidratare. Totodata, asociatia va amplasa si panouri informative despre povestile si istoria locului, actiunile fiind realizate cu sprijinul voluntarilor. Proiectul va fi inaugurat in 16 august prin probe de maraton, semi-maraton si moutain-biking.

Inscrierile pentru maratonul Via Maria Theresia au inceput si puteti intra in cursa pe site-ul dedicat via-maria-theresia.ro. Putina istorie despre drumul Mariei Tereza, aflat la granita dintre imperiul Austro-Ungar si Moldova. In urma cu sute de ani era folosit pentru alimentarea fronturilor si amplasarea trupelor, dar ulterior a devenit un simplu traseu care lega doua provincii. Totusi, in ultimii zeci de ani, drumul a fost uitat si lasat in paragina. In acest context, Tasuleasa Social si-a propus sa creeze o poteca tematica, care va deveni cea mai lunga din tara si singura care va promova informatii turistice.

Via Maria Theresia va deveni un traseu permanent de drumetie, maraton, semi-maraton si moutain-biking, urmand sa fie deschis pe tot parcursul anului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri