Trandafirii rosii conduc in clasamentul celor mai vandute flori din Romania, cu o pondere de peste 40% in vanzarile florariilor, a anuntat miercuri intr-un comunicat FlorideLux, unul dintre principalii comercianti de flori de pe piata locala.

Peste 40% din vanzarile florariilor FlorideLux sunt generate de trandafiri, atat de catre cei din soiul Ecuador, oferiti cu precadere de indragostitii care vor sa-si surprinda iubitele, cat si de cei din soiuri delicate precum Red Naomi, Passion, Avalanche sau Aqua, potrivit Mediafax.

"Avand in vedere ca trandafirii sunt cei mai buni mesageri ai iubirii, ei sunt oferiti in special de catre barbati, fie pentru a cuceri sau pentru a-si surprinde iubitele si sotiile, pentru a le cere iertare sau pentru a le cere in casatorie", potrivit FlorideLux, grup care opereaza magazinele online www.brazidecraciun.ro, www.coroane.ro, www.cosuridelux.ro, dar si florariile offline FlorideLux.
In ocazii de business sunt oferiti, in general, trandafiri albi, "care semnifica sinceritate, iar pentru mame sunt oferiti trandafirii portocalii, ce simbolizeaza speranta, sau cei roz, care emana respect si iubire sincera", spune Marius Dosinescu, CEO si fondator FlorideLux.

Dosinescu afirma ca soiurile preferate de romani sunt trandafirii rosii de Ecuador, care au un aspect nobil, cu tija inalta si cupa florii foarte mare. De asemenea, din gama trandafirilor rosii, se cumpara foarte mult si Red Naomi sau Passion, in timp ce pentru alte culori sunt preferati trandafirii albi Avalanche, cei portocalii din soiul Wow si Aqua sau Blushing Akito pentru cei roz.

Saptamana Trandafirilor, campanie de discount-uri

Perioada cu cele mai mari vanzari de trandafiri este luna februarie, care coincide cu Ziua Indragostitilor si Dragobetele, insa si in restul anului trandafirii se numara printre cele mai cautate flori. Pentru a incuraja romantismul si a-i determina pe barbatii romani sa isi surprinda iubitele in permanenta cu o floare, FlorideLux a demarat, in perioada 21-27 iulie, o campanie speciala, care are in prim plan trandafirii. In „Saptamana Trandafirilor”, FlorideLux aduce discount-uri de pana la 25% pentru peste 30 de aranjamente florale realizate din cei mai nobili trandafiri rosii, roz, albi sau portocalii.

"Aceasta campanie ne-a fost inspirata de un proaspat tatic, care a comandat pentru sotia sa trei cosuri cu 101 trandafiri rosii si 24 de baloane cu heliu, pentru a celebra sosirea pe lume a noului lor bebelus. Gestul acesta de tandrete si implinire ne-a intarit crezul ca romanii sunt niste romantici incurabili care nu ezita in niciun moment sa-si impartaseasca iubirea", a mai spus Dosinescu.

CEO-ul FlorideLux estimeaza, pe perioada campaniei, o crestere de circa 20% a vanzarilor de trandafiri fata de o saptamana similara de vara, dar si o crestere de pana la 40% fata de vanzarile de trandafiri din aceeasi perioada a anului trecut. Florariile FlorideLux, cu o experienta de peste 10 ani pe piata din Romania, ofera produse si servicii de calitate precum buchete si aranjamente florale, cosuri cadou, aranjamente flori funerare, cadouri business, concepte florale de anvergura, design profesional pentru Craciun si alte evenimente importante, cu livrare oriunde in Romania.

Din iulie 2013, grupul FlorideLux s-a extins la nivel global, prin afilierea la 1800Flowers.com si alaturarea la cea mai mare retea de florarii din lume, Bloomnet, lucru care permite si livrarea rapida de buchete oriunde in lume. Primele francize FlorideLux au fost deschise in Brasov, Cluj, Arad, Pitesti si Iasi. In iunie 2014, FlorideLux a atras in actionariat companiile Mediafax Group, una dintre cele mai importante companii media din Romania, si BAC Investment Banking, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de consultanta in fuziuni si achizitii. Acestea controleaza impreuna 35% din grupul FlorideLux.

Sursa foto: FlorideLux.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri