Fenomenul astronomic de Luna plina la perigeu - cunoscut in ultimii ani sub denumirea pompoasa de "Super Luna" -, cand satelitul natural al Pamantului se va afla la o departare de 356.896 de kilometri de Terra, va putea fi observat in noaptea de duminica spre luni, anunta Mediafax.

Potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu", fenomenul va putea fi observat duminica, incepand cu ora 21.12.

"Super Luna" reprezinta acel fenomen astronomic care consta in suprapunerea fazei de Luna plina/ Luna noua cu pozitia satelitului la perigeul - punctul cel mai apropiat de Terra de pe orbita satelitului - traiectoriei sale circumterestre.

"Super Luna" este un termen nou introdus in astronomia moderna si a fost inventat de astronomul Richard Nolle in 1979. Termenul, foarte pompos, a devenit foarte popular in ultimii ani. Anterior, astronomii numeau acest fenomen pur si simplu "Luna plina la perigeu", respectiv "Luna noua la perigeu".

In general, fenomenul de Super-Luna apare relativ frecvent, in medie la fiecare 13 luni si 18 zile, potrivit Agerpres. Intamplator, in aceasta vara, se inregistreaza o succesiune de trei astfel de fenomene la intervale scurte. Prima Luna plina a putut fi vazuta la 12 iulie, iar o alta urmeaza sa apara la 9 septembrie. Dar Super-Luna din 10 august promite sa fie cea mai spectaculoasa, deoarece va fi la cel mai apropiat punct fata de Pamant de pe tot parcursul anului, cunoscut sub numele de perigeu.

Sursa foto: Shutterstock/A full moon

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri