Zaharul si laptele condensat ar putea sa nu fie singurele ingrediente pe care le bem alaturi de cafea in fiecare dimineata. Conditiile dificile de cultivare a cafelei si cererea in crestere determina unii producatori sa adauge la cafeaua macinata si exportata in toata lumea diverse alte ingrediente: soia, grau, zahar brun, orz, secara, seminte de acai, porumb, ramuri si praf, informeaza Restomania.

Consumatorii de cafea macinata nu isi dau seama de prezenta altor ingrediente si impuritati in cana de cafea, insa acestea prezinta un pericol pentru persoanele cu diferite intolerante – la soia si gluten – care simt chiar si cantitatile foarte mici de grau, soia, orz sau secara din ceasca de dimineata. Suna poate ciudat ca putem gasi praf si crengute in cafea, insa aceste ingrediente nu prezinta in general un risc pentru sanatate, fiind la fel de naturale precum cafeaua pe care o insotesc. Ne-am putea simti insa lezati de etichetele inselatoare ale producatorilor, care (aproape fara exceptie) se lauda cu o cafea 100% pura.

Cum ne dam seama daca exista impuritati in cafea?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri