Pe la jumatatea lui august 2014 s-a deschis al doilea restaurant Bel Mondo in Bucuresti, in parcul Herastrau, dupa ce primul cu acest nume (scris cu litere mici pe panoul lor: bel mondo) a fost deschis in Centrul Istoric. Bel Mondo din Herastrau ia locul lui Quattro Stagioni dupa ce unul dintre actionari s-a retras, ramanand doar cel care avea/are Bel Mondo din Centrul Vechi, asa ca i-a schimbat numele.

Nu am mai fost de multa vreme in Quattro Stagioni, nici nu as fi avut de ce, nu mi-a placut restaurantul acela, nici ambianta (din interior), iar mancarea cu atat mai putin. Am inteles de la cei care merg des pe acolo ca nu s-a schimbat nimic, au schimbat doar placuta de afara cu una pe care scrie Bel Mondo – cucina italiana, si atat. Cred ca multi dintre cei care merg des nici nu au observat ca mananca in alt restaurant.

Bel Mondo din Herastrau e un restaurant foarte mare, pe doua niveluri si cu terasa in fata, la fel de mare. E in partea dinspre sosea a Herastraului, chiar la intrarea in parc, vizavi de The Embassy, nu are legatura cu lacul. Interiorul e sumbru, putina lumina, nimic deosebit in privinta amenajarii. Insa lumea sta afara, pe terasa, e frumos acolo, au un copac batran foarte mare si parcul in jur, e placut de stat de primavara pana toamna tarziu.

Meniul de la Bel Mondo e imens, am numarat 25 de pagini. Bucatarie italiana cu tot ce exista, multe paste si pizza, la fel cum era si la Quattro Stagioni, si nu m-ar mira sa aflu ca nu au schimbat nimic nici aici. Nu a fost buna mancarea. Pana la urma, din tot ce am luat, cu pizza ne-am saturat, pentru ca celelalte au cam ramas in farfurie. Nu pentru ca ar fi fost de nemancat (atunci le-as fi pus 5 sau 6 la mancare), ci pentru ca pizza a fost suficient de mare. O supa crema de broccoli parea mai degraba un fel de piure, mult prea vascoasa si fara niciun gust; pastele la fel, porcul o bucata de carne tare cu un sos prost.

Portiile sunt destul de mari la Bel Mondo, iar preturile rezonabile, mai ales daca le compari cu cele ale vecinilor. Cu 100 de lei sau chiar mai putin poti sa-ti umpli burta si sa bei si un vin mediocru. Serviciul a fost bun, am avut un chelner netanar care s-a straduit sa faca tot ce se putea in aceste conditii.

Bel Mondo pare sa fie un fel de cantina a Herastraului, cu mancare multa, portii mari si preturi accesibile. E, mai degraba, o mare pizzerie, si cred ca nu gresesc prea mult spunand asta, de vreme ce mai mult de jumatate din cei pe care ii vedeam in jur asta aveau pe masa. Nu imi aduc aminte de vreun alt restaurant din marele parc la care sa fi mancat mai prost decat la Bel Mondo si sa ma fi sculat indispus de la masa. La fel de prost da, de pilda la vecinii lor de la The Embassy, insa mai prost de atat nu. Se pare ca aceea e intrarea cu mancare proasta din Herastrau, spre diferenta de primele doua, dupa care gasesti mancarurile bune ale Bucurestiului.

Sursa foto: Restograf.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri