Cum sunt platiti instructorii din salile de fitness din Capitala? “Sky is the limit” – acesta e raspunsul comun transmis de managerii Stejarii Country Club, complexul de agrement detinut de omul de afaceri Ion Tiriac.

“Antrenorii de fitness sunt platiti foarte bine si ei merita acest lucru. Multi dintre antrenori sunt platiti asemenea oamenilor de vanzari. Au un salariu fix si, in functie de veniturile clubului, primesc un bonus consistent. Daca antrenorii sunt bine vazuti de catre clienti, atunci vor fi recompensati”, afirma Mihai Popa, directorul operational al Stejarii Country Club.

El remarca interesul clientilor pentru personal training, servicii dedicate clientilor interesati de sport. “Antrenorii de fitness foarte buni au, pe langa clasele de sport, si lectii individuale. Sunt platiti foarte bine. Spre exemplu, un venit lunar de 800 de euro era ridicat in urma cu 5 ani, iar acum un salariu poate ajunge la cateva mii de euro”. Care sunt explicatiile pentru aceasta crestere a salariilor platite pe piata de fitness? “In primul rand, antrenorii de fitness stiu mai multe acum. In al doilea rand, piata a inteles ca trebuie sa plateasca mai mult pentru serviciile lor. Cluburile stiu ca trebuie sa plateasca mai mult pentru a-i avea in echipa pe cei mai buni. Sunt multi antrenori de fitness in Bucuresti care castiga peste 5.000 de euro lunar”, explica Mihai Popa.

Reteta este simpla pentru un antrenor de fitness profesionist: lucrezi 10 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, adaugi servicii de personal training si poti castiga mii de euro pe luna. “Se intampla ca unii antrenori sa primeasca chiar si 50% din pretul platit de client pentru serviciile de personal training”, adauga managerul Stejarii Country Club.

In opinia lui Mihai Popa, clientii din Romania platesc mai mult decat in alte tari, spre comparatie, de exemplu, cu tari ca Germania si Ungaria. “Aici avem o componenta sociala puternica, spre deosebire de tarile din vest, unde mentalitatea este diferita. Clientii de acolo merg la sala doar pentru sport, alearga o ora, fac un dus si apoi isi continua activitatile zilnice.”

Principalii jucatori de pe piata de fitness si wellness din Bucuresti sunt lantul World Class, care are in actionariat fondul de investitii Resource Partners, Stejarii Country Club, clubul Pescariu Sports & Spa, detinut de familia fostului tenisman Dinu Pescariu, si cluburile Club Moving Romania.

Foto: Shutterstock, fitness instructor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri