Pentru a trai o viata buna, a avea succes si tot ce iti doresti exista cateva lucruri de care trebuie sa tii cont.

Banii nu pot cumpara fericirea dar, cu siguranta, te pot aduce mai aproape de a trai o viata placuta. Iata cateva dintre lectiile pe care ar trebui sa le stii pentru a avea bani:

Fii inventiv

Incearca in fiecare zi sa te gandesti la 10 idei pe care ai putea sa le pui in practica. La prima vedere, acest lucru poate sa nu para ca o modalitate de finantare personala dar, daca te gandesti mai bine, pentru a avea bani trebuie sa ai in primul rand idee cum sa-i faci.

Nu investi toti banii

Investitia este necesara atunci cand vrei sa-ti maresti averea pe care o ai, nu pentru a o crea. Asa ca, intai de toate, trebuie sa faci banii pe care ulterior sa ii investesti.

Nu te baza pe salariu

Salariul nu te va imbogati. Incearca sa ai, pe langa salariu, un alt venit.

bani
Foto: bani, Shutterstock

Pune bani deoparte

Cea mai buna solutie pentru a economisi este sa castigi mai mult.

Inconjoara-te de oameni care te iubesc si pe care ii iubesti

Incearca sa ai in preajma ta oameni care te inspira si care iti ofera putere si dragoste. Elimina din jurul tau oamenii care te trag in jos si de la care nu ai nimic de invatat.

Ai incredere in instinctul tau

Ai incredere in subconstientul si corpul tau. Cand intalnesti o persoana noua sau cand incerci ceva pentru prima data intreaba-te: E bine pentru mine? Creierul tau iti va da raspunsul, asteapta doar inainte de a actiona si ia in seama sfatul.

Odihneste-te atat cat ai nevoie

Cele opt ore de somn in fiecare noapte sunt importante pentru a avea un organism sanatos, o minte limpede si un tonus bun.

Informeaza-te

Citeste cat mai mult despre lucruri care nu au neaparat de-a face cu finantele, apoi combina-le si incearca sa faci ceva care sa te reprezinte. Nu poti spune niciodata ca ai invatat tot ce trebuie sa stii. Nu conteaza scoala pe care ai facut-o, profesorii pe care i-ai avut, continua sa te informezi si sa inveti.

Nu intra intr-un business unde e multa concurenta

Daca vrei cu adevarat sa castigi bani dezvolta un business in care poti avea monopol si unde nu este concurenta atat de mare. Acest lucru inseamna automat profituri mari, avantaje multiple si mai multa siguranta.

Cheltuieste atat cat iti permiti

E un concept destul de usor de realizat si ar putea fi regula numarul unu atunci cand iti doresti sa ai bani. Gestioneaza-ti cu atentie finantele si nu da bani pe lucruri pe care nu ti le poti permite. A-ti permite sa cumperi un lucru nu inseamna neaparat sa ai banii necesari in momentul acela, iar datoriile cresc si sunt mai greu de platit. Prioritate au nevoile tale reale si urgente, noul iPhone poate sa mai astepte daca pentru a-l avea esti obligat sa-ti faci datorii.

Articolul este adapatat dupa raspunsurile la intrebarea What are the ten most important things about personal finance a non finance background person must know? postata pe Quora.com


Foto main: punga cu bani, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri