David Bailey ne dezvaluie metodele prin care a invatat limba franceza in mai putin de trei saptamani.

Am invatat mai multe limbi straine ca adult. Am putut sa invat sa vorbesc franceza fluent in 17 zile folosind tehnicile urmatoare. Tineti cont si ca aceasta nu era prima mea limba straina pe care am invatat-o intrucat invatasem mai inainte si limba spaniola.

In vara anului 2005 am stat cu o prietena din Franta intr-un sat mic din regiunea Beaujolais. Nimeni din sat nu vorbea engleza iar prietena mea a refuzat sa imi vorbeasca in engleza deoarece stia ca una dintre ambitiile mele era sa invat franceza.

Am stabilit o rutina prin care faceam aceleasi lucruri in fiecare zi.
Dimineata ma sculam si scriam tabele de verbe regulate si neregulate timp de 1.5-2 ore. Am reusit sa consum un top de hartie in doua saptamani. Inca sunt de parere ca scrisul de mana reprezinta cea mai buna modalitate de a invata usor diverse lucruri.

In timp ce scriam, obisnuiam sa ascult CD-urile lui Michel Thomas destinate invatarii limbii franceze. Inca un lucru pe care il poti face atunci cand inveti o limba noua este sa asculti greselile altor studenti de la care inveti ceva ca si cum ai fi la un curs. In doua saptamani am ascultat de doua ori cursurile de incepatori si de avansati.

Scris

Foto: Scris, Shutterstock.com

Obisnuiam sa alerg timp de 45-60 de minute dupa-amiaza prin imprejurimile satului ascultand muzica frantuzeasca la moda. Muzica iti ofera posibilitatea sa te familiarizezi cu intonatia unei limbi si sa exersezi o limba noua pe masura ce fredonezi melodia.

Luam masa de pranz cu prietena mea si cu prietenii sai in fiecare zi. Pentru ca acestia refuzau sa vorbeasca mai rar in franceza, trebuia sa invat sau sa ma "infometez".

Dupa-amiaza, cand nu imi petreceam timpul cu prietenii mei francezi, citeam Charlie si Fabrica de Ciocolata in limba franceza. Cititul cartilor pentru copii te ajuta mult sa inveti noi limbi straine. In primul rand, limbajul folosit in aceste carti este simplu ceea ce il face sa fie usor de inteles iar in al doilea rand faptul ca stii povestea te ajuta sa ghicesti cu usurinta care este sensul cuvintelor noi fara sa mai fie nevoie sa folosesti dictionarul. In mod surprinzator cartile pentru copii sunt mult mai distractive intr-o limba straina.

Petreceam cel putin o ora scriind eseuri simple despre mine care erau corectate de greseli de catre prietena mea. Cand intalnesti noi oameni inevitabil ti se pun aceleasi intrebari: “De unde esti?”, “Cu ce te ocupi?”, “Iti place Franta?”. Invatand raspunsurile de dinainte ai ocazia sa exersezi ce ai invatat pana atunci si sa iti maresti increderea in tine.

Inca un lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand inveti o limba noua este sa retii cuvintele de “umplutura”. Acestea sunt grupuri de cuvinte spuse mereu printre propozitii (alors, en fait etc.), cu toate ca nu au un anumit sens; ele iti permit sa obtii mai mult timp in care sa te gandesti la ce vrei sa spui atunci cand vorbesti cu cineva si sa obtii mai multa incredere in tine, in special in modul in care te exprimi.

Dupa 17 zile am parasit satul si m-am dus la Paris. Am intalnit o fata intr-o cafenea si am inceput sa vorbim. Dupa cateva minute, aceasta m-a intrebat de cat timp locuiam in Franta. Cand i-am spus ca m-am apucat de invatat franceza cu 17 zile in urma aceasta a zis ca parea ca locuiesc in Franta de cel putin un an.

Acest raspuns a fost postat pe site-ul Quora la intrebarea: What are the best ways to learn a language as an adult?

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri