Ziua Internatioanala a Sefilor se sarbatoreste anul acesta pe 16 octombrie si este o buna ocazie pentru angajati sa-si impresioneze seful sau sa le faca un cadou memorabil. Gafele, comportamentul nepotrivit si productivitatea scazuta sunt doar cateva dintre "scaparile" care pot supara un sef.

Inainte de toate, de ziua Internationala a Sefilor punctualitatea este esentiala pentru a nu-l supara de la inceputul programului. In al doilea rand, orice idee pe care o au astazi angajatii trebuie atribuita sefului. El trebuia sa creada ca acea idee a fost a lor de la inceput, scrie Business Insider. De asemenea, angajatii sunt sfatuiti sa poarte rosu, culoare care denota concentrare, angajament si incredere.

Cand vine vorba de cadouri, invatarea argoului specific sefilor este uneori cel mai potrivit dar pentru un superior. Asta arata familiaritate, adaptare si stradanie. Pentru asta, angajatii trebuie sa faca o mica "inspectie" la biroul sefului si sa afle: Care ii sunt hobby-urile? Ce fotografii are pe birou? Ce exemple da atunci cand scrie sau vorbeste? Ce pasiuni are?

Un alt "cadou" potrivit pentru aceasta zi sunt citatele inteligente si inspirationale, care cu siguranta vor maguli un sef insetat de putere si care se simte confortabil in aceasta pozitie. Iata cateva exemple, pe care le poti spune in treacat:

"O masura a liderului este calibrul oamenilor care aleg sa il urmeze" - Dennis Peer

"Cel mai bun lider este acela care poate convinge oamenii buni sa faca ce vrea el si in acelasi timp sa nu se bage atunci cand ei fac acele lucruri" - Theodore Roosevelt

"Daca lucrezi constiincios opt ore pe zi poti ajunge in cele din urma sa fii sef si sa lucrezi 12 ore pe zi" - Robert Frost

Daca vrei sa il surprinzi, ii poti trimite o felicitare cum sunt cele de la Hallmark, care au preturi cuprinse intre doi si cinci dolari. Compania a realizat anul acesta 56 de modele din care poti alege.

Ziua este sarbatorita inca din 1958, cand o secretara a State Farm Insurance Company din Deerfield, Illinois, pe nume Patricia Bays Haroski, a inregistrat Ziua Internationala a Sefului la Camera de Comert din SUA, in ziua de nastere a tatalui sau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri