De ce sa mergem in New York

De ce sa mergem in New York

La sfarsitul lui octombrie, vom mergem in SUA, la New York si Washington DC, unde vom petrece 9 zile. Revenim in USA unde avem rude si prieteni, la care ne intoarcem cu drag de fiecare data. De asemenea, ne dorim ca de data aceasta sa vizitam muzee impreuna cu copiii si avem planuri de cumparaturi.

Ce sa nu ratam in New York

Ce sa nu ratam in New York

Sunt intr-o etapa a vietii in care sunt fascinata de istorie, unde gasesc raspunsuri la multe intrebari despre ce suntem noi astazi si imi doresc sa vizitam The Ford’s Theatre Museum, care marcheza evenimente de o importanta covarsitoare in istoria SUA, dar si a omenirii, precum viata lui Abraham Lincoln si Razboiul Civil.

Alte obiective din Washington DC vor fi Muzeul National de Istorie Naturala (National Museum of Natural History) si Muzeul Aerului si Spatiului (National Air and Space Museum ) care fac parte din Institutul Smithsonian, cel mai mare complex de muzee din lume (19 muzee si galerii). In New York nu vom rata o dupa amiaza in Central Park si bineinteles o vizita care cu siguranta va dura cateva ore la gradina zoologica. De asemenea, Statuia Libertatii si Empire State Building sunt pe lista noastra, in special pentru ca e prima data cand mergem cu copiii si stim ca vor fi incantati.

Sursa foto: Central Park/Shutterstock.com

Lucruri specifice destinatiei pe care le veti face cu siguranta

Lucruri specifice destinatiei pe care le veti face cu siguranta

Intrucat SUA este raiul marcilor de haine renumite in lumea intreaga, pe care le poti gasi la preturi foarte bune in magazine de tip Outlet, ne-am propus sa facem o sesiune intensiva de cumparaturi. Vom experimenta si ne vom bucura de viata de noapte ofertanta a New York-ului si ne vom delecta cu colectiile impresionante pe care le gazduieste Metropolitan Museum of Art. Plus o cina la inaltime, la propriu, in New York.

Sursa foto: New York-ul vazut de sus/Shutterstock.com

Ponturi pentru turisti: "Alegeti destinatii cu personalitate!"

Ponturi pentru turisti: "Alegeti destinatii cu personalitate!"

Imi place sa fiu suprinsa si de obicei ma documentez foarte putin. Tin cont insa de distanta si accesibilitate, intrucat nu imi place sa zbor, de temperaturile la destinatie (evit frigul si ploaia) si posibilitatea de a comunica/lucra daca e nevoie (acces la internet, tarife etc). Este placut sa iti petreci vacanta intr-un loc cu standarde inalte pentru turisti.

Sfaturile mele pentru cei care calatoresc:

  • Cladirile se vad bine si in albume, mai bine alegeti destinatii cu personalitate, in care istoria este inca traita. Este foarte interesant de vazut ce evenimente locale sunt in perioada calatoriei cum ar fi targuri, carnavaluri, evenimente culturale
  • Pretul transportului este foarte relevant: luati din timp bilete si aranjati detaliile de cazare
  • Este important sa ai un plan pe zile cu obiective, dar sa ai timp sa descoperi si la intamplare si sa fii surprins
  • Preferabil sa inchiriezi masina pentru flexibilitate

Sursa foto: New York/Shutterstock.com

Cat costa o vacanta in New York

Cat costa o vacanta in New York

Monica Cadogan, CEO-ul magazinului de design interior Vivre, spune ca vacanta in New York costa 800 euro/persoana (fara shopping).

O simpla simulare pe site-urile specializate ne arata ca biletele de avion pe ruta Bucuresti-New York-Bucuresti costa de la 2.400 lei (pentru perioada 20-27 noiembrie 2014). Preturile se modifica cu cativa lei in minus sau in plus pentru zboruri in februarie, martie, mai sau iunie 2015.

Daca planuiti sa mergeti in New York fara sa apelati la o agentie de turism, pe Booking.com gasiti cazare de la peste 400 euro pentru camera de doua persoane pentru 8 nopti (perioada 12-20 noiembrie 2014). Pretul urca la 600-700 euro/camera dubla si acelasi numar de nopti la hoteluri de 3 stele.

Destinatia in care visati sa ajungeti: oprire in Samarkand

Destinatia in care visati sa ajungeti: oprire in Samarkand

CEO-ul Vivre, Monica Cadogan, isi doreste sa viziteze Sankt Petersburg (Rusia), Samarkand (oras in Uzbekistan) si America de Sud.

Samarkand (foto) este considerat "Bijuteria de la Rasarit a lumii musulmane" si unul dintre cele mai vechi orase din Asia Centrala. Al doilea oras ca marime din Uzbekistan, Samarkand si-a intarit personalitate de destinatie ca un fost centru negustoresc aflat pe celebrul drum al matasii.

Sursa foto: New York/Shutterstock.com