Mos Craciun din Finlanda va vizita regatul sau din Bucuresti, intre 10 si 14 decembrie, in prima sa vizita oficiala in Romania, timp in care copiii ii vor putea spune ce-si doresc sa primeasca de sarbatori si se vor putea fotografia alaturi de "batranelul cu plete dalbe", potrivit unui comunicat, scrie Mediafax.

Santa Claus Kingdom, care isi propune sa fie cel mai mare eveniment dedicat iernii, il intampina pe autenticul Mos Craciun din Rovaniemi, Finlanda, in prima sa vizita oficiala in Romania, care va avea loc in perioada 10 -14 decembrie. Prezentata de Divertiland in parteneriat cu Ambasada Finlandei, vizita lui Mos Craciun va fi o incursiune in magia sarbatorilor de iarna si bucuria de a petrece timp de calitate alaturi de familie si cei dragi. Autenticul Mos Craciun ii va astepta pe copii, dar si pe adulti la Santa Claus Kingdom, pentru a primi scrisorile cu dorintele lor de Craciun si pentru a face poze impreuna.

"In Laponia, avem deja multa zapada si frig. Ziua este mult mai scurta, iar in curand nu vom mai vedea razele soarelui. In limba finlandeza, aceasta perioada este numita «kaamos». Am auzit ca ajutoarele mele vor deschide in curand un loc special in Bucuresti. Astept cu nerabdare sa ne intalnim in Regatul meu din Bucuresti si sa va urez un Craciun Fericit!", spune Mos Craciun intr-un mesaj adresat admiratorilor sai romani.

Mos Craciun sau Joulupukki este o traditie scandinava si provine din partea de nord a Finlandei, Laponia. Casa si atelierul lui Mos Craciun sunt situate in muntii Korvatunturi. Muntele este alcatuit din trei varfuri care seamana cu niste "urechi" (in limba finlandeza fiind numite "korva"). Legenda spune ca aceste urechi sunt asemanatoare unor antene care il ajuta pe Mosul sa asculte dorintele copiilor de pretitutindeni. Joulupukki-ul finlandez primeste milioane de scrisori anual. De obicei, el poarta haine de culoare rosie si calatoreste intr-o sanie trasa de reni. Mos Craciun (Joulupukki) are o sotie, numita Doamna Mos Craciun sau Joulumuori. Impreuna cu sotia sa, Mos Craciun traieste si lucreaza in Korvatunturi, Laponia. Asistentii sai sunt numiti tonttu, fiind fiinte umane cu caracter de copil.

"Suntem fericiti sa il gazduim pe autenticul Mos Craciun pentru prima data in Romania, pe care noi il consideram Ambasadorul finlandez al Craciunului. Sunt sigura ca vizita acestuia va fi primita cu caldura de catre mii de copii care vor avea oportunitatea sa il cunoasca si sa ii impartaseasca dorintele lor de Craciun", a declarat Ulla Vaisto, ambasadorul Republicii Finlanda la Bucuresti.

Santa Claus Kingdom, care va avea loc in perioada 28 noiembrie 2014 - 7 ianuarie 2015, va aduce in Romania si prima partie de schi acoperita, cu o lungime de 32 metri si o inaltime de 6 metri, un patinoar acoperit, partie de tubbing, carusel, zona de biciclete si karting cu pedale, perete de escalada, trambuline si jocuri gonflabile. Evenimentul va include si peste 50 de evenimente si activitati, precum ateliere, spectacole de teatru, concerte de Craciun, spectacole de magie si parade.

"Regatul Craciunului" va fi amplasat pe o suprafata de 5.000 de metri patrati, in incinta Atlas Business Center din soseaua Pipera. Santa Claus Kingdom se adreseaza familiilor, adolescentilor si copiilor. Santa Claus Kingdom va fi deschis zilnic pana la ora 21.00. Preturile biletelor de intrare la eveniment incep de la 25 de lei.

Sursa foto: Mos Craciun, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri