Proprietarii dezvoltatorului imobiliar Eka Investment Group, Emil si Corina Pop, au deschis in Bucuresti prima brutarie a francizei "Le Grenier à Pain", cu o investitie de 500.000 de euro.

Situata in cartierul Aviatiei din Bucuresti intr-o cladire detinuta de familia Pop, brutaria "Le Grenier à Pain" aminteste de cafenelele pariziene, in care esti intampinat cu produse autentice si servire caracteristica.

"Ne-am dorit sa deschidem un loc special pentru iubitorii patiseriei frantuzesti, asa ca am ales "Le Grenier à Pain". Franciza mai este prezenta in Rusia, Emiratele Arabe Unite si China", declara Corina Pop, cea care mai detine si magazinele de moda Only for you.

Brutaria este un business de familie, in care toti membrii sunt implicati, ideea apartinand fiului sotilor Pop. "In urma cu un an am inceput documentarea pentru un astfel de business. Initiativa i-a apartinut fiului nostru, insa proiectul va fi in mainile noastre pana ce el isi va termina studiile", spune Corina Pop. Insa a-ti deschide o astfel de afacere nu este chiar atat de usor. "Noi am primit franciza in momentul in care am semnat un contract cu furnizorul de echipamente de specialitate si un alt contract cu furnizori de faina francezi, deoarece Michel Galloyer, realizatorul acestui concept, tine neaparat ca toate produsele sa fie pregatite autentic."

Investitia de inceput a business-ului este de aproximativ 500.000 de euro, dintre care 250.000 au fost alocate pentru aparatura de specialitate. Proprietarii spun ca pregatesc pentru anul 2015 deschiderea altor trei brutarii in Capitala.

Cu un personal format din 22 de oameni, care s-au specializat timp de trei luni de zile la France’s Ecole Nationale Superieure de la Patisserie, de catre realizatorul acestui concept, Michel Galloyer, brutaria "Le Grenier à Pain" poate onora orice comanda pe loc. "Un plus pe care-l aducem pe piata este faptul ca produsele noastre sunt 100% naturale, fara conservanti sau alti aditivi alimentari si sunt gatite pe loc. Chiar daca astepti mai mult pana sa primesti comanda, podusul este facut instant", mai declara Corina Pop.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »


Setari Cookie-uri