Tot mai multi romani nu mai vin in cabinetul stomatologic pentru extractii dentare si platesc si cele mai scumpe tratamente pentru a-si pastra dintii, batranii nu mai accepta dinti din metal, iar pentru tineri aparatul dentar a devenit accesoriu, spune dr.Claudiu Lupascu, proprietar al LLL Dental.

"Este constanta cresterea interesului pentru tratamentele de calitate, conservative si diminuarea considerabila a celor ce prefera extractiile inainte de a epuiza toate variantele de tratament. De asemenea preocuparea estetica este evidenta si nu se mai manifesta doar la doamne si domnisoare cochete. Nici pentru cei mai multi dintre batranii din Bucuresti nu mai reprezinta o solutie acceptabila dintii din metal", a declarat Lupascu, potrivit Mediafax.

In mod cert vedetele ultimilor ani sunt implanturile dentare.

El spune ca inclinatia catre tratamente de calitate si implicit mai scumpe vine si din partea pacietilor cu venituri reduse, acestia alegand sa-si rezolve problemele pe rand, dar cu variante de calitate. De altfel, doctorul Lupascu spune ca vedetele ultimilor ani sunt implanturile dentare, dar si tratamentele de estetica dentara.

"In mod cert vedetele ultimilor ani sunt implanturile dentare. Odata cu acumularea de informatii, studii, evidente clinice si prin proba timpului implantul dentar a devenit tratamentul de electie in edentatii. (...) O alta evolutie notabila in structura serviciilor stomatologice este cresterea ponderii tratamentelor bazate pe solutii de biocompatibilitate si estetica. Astfel lucrarile cu structura de zirconiu sau integral ceramice castiga teren in fata celor metalo-ceramice", mai spune doctorul Lupascu.

Copiii si adolescentii se mandrescu cu aparatul dentar

Potrivit acestuia, implantologia si estetica dentara genereaza peste 75% din cifra de afaceri a LLL Dental, care s-a ridicat la 1,83 milioane lei (414.000 euro) anul trecut. De asemenea, profilaxia reprezinta 15% din business. Pentru acest an, el prognozeaza o cifra de afaceri de 2,3 milioane lei (520.000 euro) in crestere cu peste 25% si un profit net de 550.000 lei (124.000 euro), cu 47% mai mare.

De asemenea, o alta tendinta a ultimilor ani este schimbarea perceptiei tinerilor in ceea ce priveste aparatele dentare. "De la copii si adolescentii care se jenau sa se observe ca sunt purtatori de aparate ortodontice am ajuns la o generatie care se mandreste cu ele. Avem si solicitari de aparate ortodontice pe care trebuie sa le facem sa fie cat mai vizibile, in diverse culori si cu accesorii", mai spune Lupascu.

Jumatate din romani nu au trecut pe la stomatolog de mai bine de un an

Cu toate acestea, stomatologul spune ca 8 din 10 romani au probleme cu dintii si mai mult de jumatate dintre ei nu au mai trecut pe la stomatolog de mai bine de un an. "Pentru pacientii sanatosi sunt recomandate doua controale anuale, cu scopul depistarii precoce a problemelor. Un studiu arata ca dintre toate tarile est europene, Romania are cele mai mari probleme legate de educatia sanatatii dentare. Romanii merg cel mai rar la dentist, 58% dintre ei ajungand intr-un cabinet stomatologic mai putin de o data pe an, iar 30% dintre acestia doar atunci cand au o problema care le provoaca durere", a aratat Lupascu.

Oamenii invoca de cele mai multe ori, pe langa costurile crescute, care ajung mari din cauza lipsei preventiei, lipsa de timp sau frica de medicul stomatolog. In ceea ce priveste preturile serviciilor stomatologice, Lupascu spune ca acestea nu au mai crescut din anii 2007-2008, iar variatiile care apar pe piata sunt consecinta diferentei de tehnologie si materiale folosite.

"Imediat dupa intrarea in UE preturile materialelor si echipamentelor pe care le foloseam s-au dublat. In perioada 2008- 2014 preturile au stagnat. Pentru servicii similare cu anii trecuti preturile au ramas aceleasi. Criza a afectat si sectorul nostru. Numarul de cabinete inchise a fost depasit doar de numarul medicilor, tehnicienilor si asistentilor din stomatologie plecati din tara. Cu toate astea perceptia cresterii preturilor vine mai degraba de la o diversificare a serviciilor prin introducerea de tehnologiii noi si alte standarde de calitate care au patruns cu preturi mai mari", explica Lupascu.

In prezent, LLL Dental isi desfasoara activitatea intr-o clinica care ocupa patru apartamente din zona Mosilor din Capitala, care cuprinde 6 cabinete, un laborator de tehnica dentara si imagistica si unde lucreaza 28 de persoane, dintre care 12 medici.

Sursa foto: Tanara care tine mana la gura/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri