Trenul regal a fost intampinat la Gara Buzau de aproximativ o mie de persoane, cu flori, steaguri si cadouri pentru membrii Casei Regale.

Aproximativ o mie de persoane au intampinat, luni, in Gara Buzau, trenul regal, care face o calatorie simbolica de Ziua Nationala, oamenii avand flori, steaguri, dar si cadouri pentru membrii Casei Regale, potrivit Mediafax.

Trenul regal, in care se afla principesa Margareta, principele Radu si principele Nicolae, precum si invitatii acestora, a ajuns in Gara Buzau la ora 11.55, cu trei minute mai devreme decat era anuntat. Familia Regala a fost asteptata pe peronul garii de aproximativ o mie de buzoieni, care aveau steaguri, flori, cocarde in piept, dar si cadouri. Multi dintre cei prezenti au vrut sa se fotografieze cu membrii Casei Regale, insa nu au reusit din cauza aglomeratiei.
Principesa Margareta, principele Radu si principele Nicolae au fost intampinati cu paine si sare de doi copii imbracati in costume populare, dar si de primarul Buzaului, Constantin Boscodeala, presedintele Consiliului Judetean, Cristinel Bigiu, si ministrul Fondurilor Europene, senatorul Eugen Teodorovici.

Principele Radu si principesa Margareta au intrat apoi in cladirea garii pentru a saluta multimea, dupa care au urcat in trenul regal alaturi de oficialitatile buzoiene. Dupa cateva minute petrecute in Gara Buzau, trenul regal a pornit spre Ramnicu Sarat, membrii Casei Regale fiind insotiti, pe acest traseu, de primarul Constantin Boscodeala, ministrul Eugen Teodorovici si seful CJ, Cristi Bigiu. Trenul regal va opri si la Focsani, urmand sa ajunga, luni seara, la Bucuresti. Trenul regal a plecat luni, putin dupa ora 9.00, din Gara regala din Sinaia, unde a avut loc o ceremonie organizata de Casa Regala cu ocazia Zilei Nationale, la care au participat aproximativ 200 de persoane, localnici si turisti.

Prima oprire a trenului regal a fost la Ploiesti, unde a fost asteptat de peste 400 de persoane care au scandat ”Traiasca Regele!”. Ploiestenii i-au asteptat pe membrii Casei Regale cu paine si sare, cu flori, dar si cu tricolorul Romaniei si cu steagul Casei Regale. Trenul regal a stationat aproximativ 15 minute in Gara de Sud din Ploiesti, pornind apoi spre Buzau.

Familia Regala a pornit sambata spre Sinaia, intr-un drum simbolic cu trenul regal, pentru a marca Ziua Nationala a Romaniei. Si anul trecut, de 1 Decembrie, Familia Regala a organizat o astfel de calatorie, trenul fiind asteptat de sute de oameni in garile in care a oprit. Trenul regal a fost comandat de Regele Ferdinand I in anul 1926, in Italia. Trenul a fost livrat Romaniei dupa moartea lui Regelui Ferdinand, in anul 1928.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri