HoHoHo...!!! "Daca as fi platit, as primi un salariu de 139.924 dolari pe an", ti-ar spune Mos Craciun. Specialistii au facut calculul salarial pentru toate cele patru calificari pe care le are Mosu': de cumparator profesionist, faptul ca isi conduce singur renii, degustator profesionist de prajituri si detectiv particular.

Mai mult, in "job description"-ul lui Mos Craciun se afla si reponsabilitatea de a supraveghea fabrica de jucarii. Este un loc de munca care se incadreaza in domeniul ingineriei industriale. Asa ca numai pentru aceasta sarcina ar trebui sa primeasca 116.742 de dolari in fiecare an, scrie Time.

Dar abilitatile lui nu se opresc aici. Mosu' stie sa piloteze, abilitate pentru care ar trebui sa incaseze cate 62,31 dolari pe ora sau 623 de dolari pentru un schimb de 10 ore. Noroc ca nu trebuie sa distribuie cadouri mai multe zile pe an.

Cu toate aceste abilitati, calificari si responsabilitati, salariul lui Mos Craciun ajunge la aproape 140.000 de dolari pe an, dupa socotelile specialistilor de la Insure.com. Asta inseamna ca Mosu' ar castiga mai mult cu 20.000 de dolari decat salariul mediu al unei mame care ar lucra de acasa.

Cum Mos Craciun este CEO-ul serii de Ajun, avand in vedere ca gestioneaza distributia cadourilor, si daca ne-am raporta la ce venit ar avea pe an, am constata ca isi plateste prost ajutoarele. Acestea castiga intre 15 si 20 de dolari pe ora, in cele mai multe cazuri, si rar intre 75 si 300 de dolari pe ora.

Totusi, un Mos Craciun harnic ar trebui sa se astepte sa castige intre 5.000 si 15.000 de dolari in perioada Sarbatorilor de iarna. Evident, in SUA.

Sursa foto: Mos Craciun cu dolari/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri