La fel ca in 2013, si in acest an, aproape 90% dintre romanii de la oras intentioneaza sa ofere cadouri celor dragi cu ocazia Craciunului si a Revelionului, potrivit unui studiu Mednet Marketing Research Center, realizat telefonic pe un esantion de 800 de persoane din orasele cu locuitori de cel putin 100.000 de locuitori.

In acest context, in topul cadourilor regasim articolele de imbracaminte/incaltaminte, jucariile si cosmeticele/parfumurile. Principalele categorii de persoane catre care se vor indrepta aceste cadouri sunt membrii familiei (sotul/sotia, partenerul(a), copiii, parintii, fratii, surorile etc.).

Suma medie pe care orasenii intentioneaza sa o cheltuiasca in acest an, pentru aceste cadouri, este de 470,34 lei, in foarte usoara crestere fata de cea din 2013 (465,25 lei).

Orasenii au un buget de 1.500 lei pentru petrecerea sarbatorilor de iarna. In plus, peste 35% dintre ei spun ca vor cheltui sub 1.000 lei pentru aceasta perioada. In acest context, daca in 2013 ne bucuram de o crestere a bugetului cu aproape 300 lei fata de decembrie 2012, in acest an, comparativ cu anul trecut, nu avem diferente semnificative din punct de vedere statistic care sa ne duca cu gandul la cresterea consumului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri