The Interview, filmul produs de studiourile Sony Pictures despre un complot fictiv ce viza asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-un, a fost proiectat in peste 300 de cinematografe americane in prima zi de Craciun si a atras un numar mare de spectatori, informeaza Reuters.

De asemenea, lansarea acestui film a fost insotita de numeroase declaratii ale proprietarilor de cinematografe nord-americane, care au tinut sa salute cu aceasta ocazie dreptul la libera exprimare. Regizorii peliculei, Evan Goldberg si Seth Rogen - cel de-al doilea fiind si unul dintre protagonistii acestei comedii, alaturi de James Franco -, i-au luat prin surprindere pe spectatorii din Los Angeles, aparand in fata unui cinematograf local cu putin timp inainte de inceperea proiectiei. Cei doi au tinut sa le multumeasca fanilor pentru sprijinul acordat, informeaza Mediafax.

Directorii studiourilor Sony Pictures au revenit in aceasta saptamana asupra deciziei lor initiale de a anula lansarea acestui film, realizat cu un buget de 44 milioane de dolari, dupa ce un lant major de cinematografe din Statele Unite ale Americii a anuntat ca va renunta la difuzarea peliculei, in urma amenintarilor violente proferate de Guardians of Peace (GoP), un grup de pirati cibernetici care si-au asumat responsabilitatea pentru atacul informatic comis luna trecuta asupra grupului Sony. Statele Unite ale Americii au acuzat Coreea de Nord de comiterea acelui atac cibernetic.

In China si Coreea de Sud, doua tari care au granite comune cu Coreea de Nord, sute de mii de persoane au luat cu asalt site-urile ilegale de partajare de fisiere video pentru a vizona acest film. In Statele Unite, managerii si patronii de cinematografe au spus ca nu exista motive suficient de puternice pentru a se teme din cauza acelor amenintari, iar proiectiile de joi ale filmului "The Interview" au avut loc fara incidente.

Insa una dintre platformele online care au distribuit filmul inainte de lansarea ei in cinematografe, Xbox Live, detinuta de grupul Microsoft, a anuntat ca utilizatorii ei au intampinat cateva dificultati in a se conecta pe aceasta retea, in cursul zilei de joi. Un alt grup de pirati cibernetici, Lizard Squad, a anuntat ca se afla in spatele acestor dificultati tehnice, intrucat ar fi piratat atat platforma Xbox Live a grupului Microsoft, cat si platforma PlayStation Networks detinuta de Sony Corp - aceasta din urma nedifuzand insa filmul "The Interview". Afirmatia grupului Lizard Squad nu a putut fi verificata.

Nici Microsoft, nici Sony nu au oferit deocamdata explicatii pentru acele probleme de conectare, desi ambele servicii se asteptau la un numar urias de conectari pe platformele lor, intrucat utilizatorii, care au cumparat aceste dispozitive cu ocazia Craciunului, urmau sa se conecteze cu totii in perioada acestor zile. Traficul suplimentar pe reteaua Xbox, generat de utilizatorii care descarcau filmul "The Interview", ar fi putut sa exacerbeze problemele tehnice cu care s-a confruntat grupul Microsoft.

Filmul a fost disponibil si pentru utilizatorii americani de internet prin intermediul platformelor Google Play, detinuta de Google Inc., si YouTube Movie, ca si pe site-ul www.seetheinterview.com, administrat de grupul Sony. Filmul poate fi vazut si in Canada pe site-ul Sony si pe site-ul Google Canada.
Purtatoarea de cuvant a grupului Sony a declarat joi ca nu detine deocamdata o statistica exacta a numarului de descarcari online pentru acest film, iar studiourile Sony vor primi cifrele privind incasarile obtinute in cinematografe abia in cursul zilei de vineri. In acest film, care va fi proiectat atat in metropolele americane, cat si in cinematografele din orase mai mici, prezinta aventurile prin care trec personajele interpretate de Seth Rogen si James Franco, doi jurnalisti recrutati de CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean.

Sony Pictures a decis sa lanseze filmul in Statele Unite ale Americii, dupa ce presedintele Barack Obama, ca si mai multe vedete de la Hollywood, precum George Clooney, dar si politicieni democrati si republicani de la Washington, au avertizat Hollywood-ul, spunand ca producatorii din Los Angeles risca sa creeze un precedent in domeniul autocenzurii. Coreea de Nord a spus ca acest film reprezint "un act de razboi".

Sursa foto: coreeni, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri