Cel mai mediatizat eveniment muzical clasic din lume este transmis la aceasta ora in direct (12:15 - 14:45) de Televiziunea Publica - la TVR 1, TVR HD si pe online pe tvrplus.ro. Toata lumea este invitata sa-si felicite prietenii si familia - cu hashtag-ul #NYC15, mesajele telespectatorilor vor putea fi urmarite in intreaga lume.

Zubin Mehta, dirijorul care are o stea pe Walk of Fame al dirijorilor celebri, va dirija Concertul anual de la Viena sustinut de Filarmonica vieneza, potrivit Televiziunii Romane. Aceasta va fi cea de-a cincea aparitie in ipostaza de dirijor al Concertului de la Viena a maestrului, acum in varsta de 77 de ani. Continuand traditia lui Willi Boskovsky, Clemens Krauss sau Lorin Maazel, Mehta apare in lista dirijorilor care au condus cel mai des Filarmonica Vieneza pe scena concertului de Anul Nou. Mehta a mai dirijat acest concert din Sala de Aur in 1990, 1995, 1998 si 2007.

Concertul de Anul Nou de la Viena demonstreaza si anul acesta ca muzica poate fi gustata timp de 2 ore si jumatate in fragmente mici, pline de umor si fantezie, interpretate cu stil, idei si o acuratete impecabile. Ca de obicei, valsurile lui Johann Strauss sunt preferatele Filarmonicii din Viena, insa, sub indrumarea dirijorului Zubin Mehta, unul dintre cei mai iubiti dirijori ai momentului, telespectatorii vor asculta si lucrari de Eduard Strauss, Josef Strauss sau Franz von Suppe.

Sala Concertului de la Viena de Anul Nou are 1.744 de locuri in fotolii si inca 300 locuri in picioare. Preturile biletelor au fost cuprinse intre 30 si 940 de euro.

Prima editie a Concertului de la Viena de Anul Nou a fost pe 31 decembrie 1939, condus de Clemens Krauss. Din 1959, evenimentul este transmis in direct de televiziunea nationala austriaca, ORF, si preluat de reteaua Eurovision, iar din 2006 concertele au inceput sa fie transmise si in Africa si America Latina. La nivel mondial, Concertul de la Viena de Anul Nou are o audienta estimata la 1 miliard de telespectatori in 44 de tari.

Programul Concertului de la Viena de Anul Nou

Franz von Suppé
Overture to "Ein Morgen, ein Mittag, ein Abend in Wien (Morning, Noon, and Night in Vienna)"

Johann Strauss, Jr.
Märchen aus dem Orient (Tales from the Orient), Waltz, op. 444

Josef Strauss
Wiener Leben (Viennese Life), Polka française, op. 218 *

Eduard Strauss
Wo man lacht und lebt (Where We Laugh and Live), Fast Polka, op. 108 *

Josef Strauss
Dorfschwalben aus Osterreich (Village Swallows from Austria), Waltz, op. 164

Johann Strauss Jr.
Vom Donaustrande (By the Shores of the Danube), Fast Polka, op. 356

------ Intermezzo ------

Johann Strauss Jr.
Perpetuum mobile, op. 257

Johann Strauss Jr.
Accelerationen (Accelerations), Waltz, op. 234

Johann Strauss Jr.
Elektro-magnetische Polka (Electromagnetic Polka), op. 110

Eduard Strauss
Mit Dampf (With Steam), Fast Polka, op. 70

Johann Strauss Jr.
An der Elbe (By the River Elbe), Waltz, op. 477 *

Hans Christian Lumbye
Champagner-Galopp (Champagne Gallop), op.14

Johann Strauss Jr.
Studenten-Polka (Students Polka), op. 263 *

Johann Strauss Sr.
Freiheits‐Marsch (Freedom March), op. 226 *

Johann Strauss Jr.
Annen-Polka (Anna Polka), op. 117

Johann Strauss Jr.
Wein, Weib und Gesang (Wine, Woman and Song), Waltz, op. 333

Eduard Strauss
Mit Chic (With Chic), Fast Polka, op. 221

* Compozitiile marcate cu un asterix sunt interpretate in premiera in cadrul Concertului de la Viena de Anul Nou

Concertul poate fi vizionat in reluare in data de 3 ianuarie, incepand cu ora 10.00.

Sursa foto: Foto: Viena, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri