In ultima vreme am fost de mai multe ori la restaurantul lui Joseph Hadad, “Joseph by Joseph Hadad“, pe numele lui intreg, ca sa ma lamuresc daca acesta este cel mai bun restaurant din Bucuresti, asa cum mi-au spus multi ca ar fi. Si am vazut ca au luat si premiul I, “Restaurantul anului 2014 in Romania”, la categoria “restaurante selecte, de lux”, dat de cei de la Hotel Conference 2014.

Joseph by Joseph Hadad nu are cea mai fina si mai buna mancare din Bucuresti, si nici cel mai comod la una dintre mesele lui nu stai, nici pe departe, asa ca altele trebuie sa fi fost criteriile lor de evaluare. Cei de la Food & Bar au si ei alta parere, de altfel: Casa di David si Osho sunt mai bune decat Joseph by Joseph Hadad, care e pe locul al III-lea in clasamentul lor in categoria ” Cel mai bun restaurant cu specific strain – premium”.

Joseph by Joseph Hadad a fost deschis in primavara lui 2013 in frumoasa casa aristocratica din Aviatorilor, unde prima data a fost Arcade, urmat de Mercado, toate, ca si acesta, Joseph by Joseph Hadad, ale unor patroni israelieni. Casa nu e foarte mare, are trei Sali la parter si un spatiu ceva mai larg la mansarda. Au renovat-o din nou cand au deschis Joseph by Joseph Hadad, desi fusese proaspat amenajata ca Mercado. Au socotit de cuviinta sa inlocuiasca decorurile calde si umane de la Mercado, abia puse si excelent facute, cu altele mai mai impersonale si mai distante, cu gandul de a-i face pe clienti sa fie mai sobri, fara indoiala. Probabil ca o cheltuiala mai mult decat inutila…

Sunt foarte bine facute si acestea, nimic de zis, conceptul e unitar, materiale de calitate, vor sa te oblige sa te simti aristocrat si cand nu iti vine, ca sa bagi mana in buzunar mai adanc cu mai multa resemnare. S-au zgarcit rau, insa, la ocuparea spatiului. Au pus niste mese minuscule, mai mici decat cele de la multe cafenele, de trebuie sa faci adevarate probe de ingeniozitate spatiala si de echilibristica pentru a te descurca cu toata vesela si mancarea pe masa. Si sunt si foarte inghesuite, vecinul de la masa din stanga era mai aproape de mine decat cel cu care stateam la masa, si ii auzeam mai clar plescaiturile si gafaielile decat vorbele invitatului meu din fata. Cat despre duduia din dreapta, acum stiu, cu certitudine, mai multe stie sau decat banuieste sotul ei…

Gradina lui Joseph Hadad e foarte frumoasa, chiar si asa, cimentata toata. Partea din spate e acoperita cu un sopron, in fata sunt umbrele, cand e prea soare. E mare, cred ca pot sta acolo mai multi oameni decat in salile din interior, si sper sa aranjeze mesela mai omeneste cand va fi sa fie.

Joseph Hadad face o bucatarie internationala mai degraba clasica, fara multe incercari si combinatii neasteptate. Meniul e serios si scurt, destul de “cuminte”. Amuse-bouche e luat destul de in serios. Noi am primit o supa crema de ciuperci, destul de fina si foarte buna la gust; supa crema de broccoli a fost asa si asa; Saint Jacques si niste calamari au fost bune, foie gras foarte bun, la fel si pastele; un somon cu oua Benedict a fost asa si asa, si la fel niste aperitive despre care nu imi aduc acum bine aminte; pestele a fost bun, iar mielul foarte bun, la fel si painea si desertul.

Insa pe foie gras, pe paste si parca pe inca ceva ne-au presarat niste felii intregi de trufe care au fost aproape o insulta la adresa noastra si a portofelelor noastre: fara niciun gust si miros, dar absolut niciunul! Nu e posibil sa lasi sa iasa din bucatarie asa ceva, mai bine anunti clientii ca nu mai ai trufe, poate le dai o cola gratis, drept consolare, dar nu te faci ca ploua, sperand sa vina in ziua respectiva doar clienti care nu stiu ce sunt acelea trufe! Josef, nu-ti forta prea tare norocul pe care l-ai avut pana acum…

Preturile sunt mari, cum e si de asteptat, insa nu sunt indecente ca in alte cateva locuri, mai ales ca portiile sunt normale, te poti satura cu o serie completa amuse-bouche, antreu, fel principal, desert si un vin bun. O masa in doi te costa 5-600 de lei, ceea ce e de inteles. Serviciul a fost bun, au destui chelneri in sala. Totusi, te tin mult la Joseph by Joseph Hadad, trebuie sa asculti cel putin un ceas si jumatate confesiunile de pranz ale vecinilor de la celelalte mese.

Chiar si asa, Joseph by Joseph Hadad e cel mai bun restaurant cu bucatarie internationala clasica din Bucuresti, in acest moment. Nu e un fine dining “curat”, e pe jumatate acolo. Le-am dat nota maxima, totusi, pentru ca mancarea mi s-a parut putin mai buna decat cea de la alte restaurante carora le-am dat 9 si pentru ca multor altor restaurante din Bucuresti care sunt, la fel, doar cu un picior in fine dining, le-am dat, la fel, nota cea mai mare, ca apreciere pentru eforturile pe care le-au facut ca sa ne dea mancare fina si foarte buna. Si chiar daca mai exista un restaurant in Bucuresti, care are aceeasi nota la mancare, insa care e cu cel putin un nivel peste Joseph by Joseph Hadad, acela fiind singurul cu fine dining fara rezerve din oras.

Cred ca Joseph by Joseph Hadad va fi acolo inca multa vreme, chiar daca Joseph Hadad pare sa se fi lenevit putin, dus de aroma celebritatii, si nu pare sa-si mai bata capul prea tare cu creativitatea si cu controlul celor care muncesc in bucatarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri