Un restaurant din Pittsburgh a interzis acordarea de bacsis angajatilor, oferindu-le acestora in schimb salarii de 35.000 de dolari si alte beneficii, scrie Business Insider.

Restaurantul Bar Marco le acorda angajatilor asigurari de sanatate, 500 de actiuni in cadrul companiei si zile de concediu platite. “Americanii trebuie sa realizeze ca munca intr-un restaurant reprezinta un job platit”, spune proprietarul restaurantului.

Toti cei 20 de angajati ai restaurantului au semnat noile contracte, potrivit carora vor lucra un maxim de 40 pana la 44 de ore pe saptamana si vor beneficia de doua zile libere. In plus, acestia vor avea dreptul la 10 zile de concediu platite pe an.

Salariile full-time in industria HoReCa sunt foarte rare, iar remuneratia minima pentru angajatii care accepta bacsisuri este insuficienta pentru un trai decent.

Mai mult, daca angajatii Bar Marco vor primi totusi bacsisuri, in ciuda interdictiei, banii vor fi donati unui program dezvoltat de restaurant prin care copiii sunt invatati sa gateasca.

Sursa foto: Bacsis, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri