Unele persoane presupun ca introvertitii sunt inadaptati din punct de vedere social, insa acestia ascund uneori calitati pe care ei insisi nu stiu ca le poseda, scrie Lifehack.org.

1. Introvertitii sunt buni ascultatori.
Persoanele introvertite asculta inainte de a vorbi. Aceasta tactica le permite sa intre intr-o conversatie cu mai multa incredere, fara sa se incurce sau sa nu fie siguri de ceea ce spun.

2. Introvertitii sunt independenti.
Cei care fac parte din aceasta categorie nu depind de alte persoane. Considera un lucru fara rost ca altcineva sa le gestioneze bunurile materiale. Aceasta libertate le confera incredere, intrucat stiu ca pot depasi orice situatie dificila care poate sa apara.

3. Introvertitii sunt persoane foarte concentrate.
Introvertitii sunt mult mai atenti la limbajul non-verbal intrucat considera ca, in cele mai multe cazuri, cuvintele reprezinta doar jumatate din poveste. Aceasta abilitate ii ajuta sa evite posibilie neintelegeri.

4. Sunt persoane usor de multumit.
Introvertitii nu au nevoie de mult pentru a fi multumiti si fericiti. Prefera sa ramana acasa pentru a citi cartea favorita in loc sa petreaca o noapte in oras. Aceasta diferenta ii ajuta sa economiseasca bani si sa se relaxeze dupa o saptamana stresanta.

5. Sunt buni observatori.
Observa rapid orice schimbare in mediul lor. Vor fi probabil primele persoane care observa ca te-ai tuns.

6. Introvertitii sunt foarte studiosi.
Aceste persoane considera informatia drept o sursa de putere. Sunt foarte deschisi si vor sa invete cat mai mult posibil. Aceasta determinare ii ajuta sa devina experti in diferite domenii de interes.

7. Sunt persoane pe care te poti baza.
Persoanele introvertite pot pastra secrete. Acesta este si motivul pentru care introvertitii pot fi prieteni excelenti.

8. Introvertitii sunt foarte concentrati pe atingerea obiectivelor.
Aceste persoane tind sa fie foarte disciplinate. Nu au nevoie de acordul unei persoane din exterior, astfel incat isi concentreaza toata energia pe atingerea unui scop. Aceasta ambitie ii transforma pe introvertiti in persoane de succes.

9. Isi pot gestiona foarte bine emotiile.
Persoanele introvertite analizeaza cu atentie pentru a descoperi sursa unor emotii negative. Aceasta introspectie ii ajuta sa se delimiteze de sentimente care le pot limita potentialul de reusita.

10. Sunt o buna sursa de inspiratie odata ce ii convingi sa vorbeasca.
Aceste persoane au multe lucruri interesante de spus. Pot fi considerate persoane tacute intrucat prefera discutiile cu teme profunde si nu superficiale, prin care pierd timpul. Daca vreti sa aflati cat de fascinanta poate fi o astfel de persoana adresati-i o intrebare despre un subiect care il pasioneaza.

Sursa foto: Introvertit, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri