Conacul Bujoiu, Balotesti

Conacul Bujoiu, Balotesti

Conacul lui Ion Bujoiu din satul Balotesti are un pret de pornire de 700.000 euro, fiind scos la vanzare prin Artmark Historical Estate. Istorica cladirii incepe la comanda lui Ion Luca Niculescu, membru al unei familii de comercianti si industriasi bucuresteni si a fost ridicat in stil neoromanesc, dupa planurile lui Statie Ciortan. Ion Bujoiu a cumparat conacul in 1926. Bujoiu, fost ministru al Industriei si Comertului si Economiei in perioada interbelica, a fost condamnat de regimul comunist la munca silnica pe viata, murind in 1956 in inchisoarea Vacaresti,

Conacul are o suprafata construita de aproape 1.000 mp si 1,70 hectare de teren, fiind catalogat ca monument istoric de clasa B, potrivit datelor Artmark Historical Estate.

Conacul Sutu din satul Grebanu

Conacul Sutu din satul Grebanu

In satul Grebanu, judetul Buzau, se afla conacul si mosia familiei princiare Sutu, descendentii domnitorului Alexandru Sutu. Ultimul posesor al conacului din Grebanu a fost printul Costache Sutu, iar dupa 1940 conacul intra in posesia legionarului Vasile Noveanu.

Conacul are un pret de pornire de 650.000 euro. Constructia are 740 mp construiti si exista un teren de 1,20 hectare, potrivit datelor Artmark Historical Estate, divizia de real estate a casei de licitatii Artmark.

Conacul Podgoreanu din Cozieni

Conacul Podgoreanu din Cozieni

In apropierea Manastirii Pasarea se gaseste unul dintre cele mai importante edificii arhitecturale din proximitatea Bucurestiului. Conacul I.D. Podgoreanu din Cozia, una dintre cele mai vechi resedinte boieresti din zona, se intinde pe un teren de aproape 9.000 mp si are o suprafata construita de aproape 700 mp. Construit in 1910, conacul este scos la vanzare la un pret de pornire de 250.000 euro.

Comacul Cioceanu din Reviga

Comacul Cioceanu din Reviga

Familia Cioceanu – cu activitati in domeniul moraritului - a ridicat conacul din comuna Reviga intre 1930 si 1932. Construita intr-un stil neoromanesc tarziu, cladirea este scoata la vanzare la un pret de pornire de 36.000 euro.

Castelul Teleki din Dumbravioara

Castelul Teleki din Dumbravioara

Castelul Teleki din localitatea Dumbravioara, judetul Mures, a fost ridicat de familia nobililor Teleki. Parcul dendrologic, helesteul si terenul de calarie din spatele constructiei atrageau odinioara oaspeti de seama.

Artmark Historical Estate, divizia de vanzari de cladiri istorice a Artmark, are in portofoliu spre vanzare proprietatea la un pret de pornire de 450.000 euro. Imobilul are o valoare estimata de 500.000-600.000 euro. potrivit Artmark Historical Estate. Castelul Teleki, construit in stil neobaroc, a servit ca resedinta familiei de nobili Teleki, una din cele mai bogate familii din Transilvania secolelor XVIII-XIX. Contele Samuel Teleki a fost cancelar al Transilvaniei si fondatorul Bibliotecii Teleki din Targu Mures.

Castelul Greceanu din Maldaresti

Castelul Greceanu din Maldaresti

Aflat in proximitatea Culei Greceanu, Conacul Greceanu este cea mai tarzie constructie din intregul complex al Grecenilor din comuna Maldaresti. Conacul a fost finalizat in cursul anului 1943, dupa planurile arhitectului Gheorghe (Pichi) Petrascu, fiul pictorului Gheorghe Petrascu. Conacul este scos la vanzare de Artmark Historical Estate la un pret de pornire de 400.000 euro

Castelul Pogany din Paclisa

Castelul Pogany din Paclisa

Castelul Pogany din Paclisa este construit in stilul baroc. Castelul a fost resedinta familiei Pogany, iar dupa incheierea celui de-al II-lea Razboi Mondial a fost ocupat de armata rusa care a construit aici o cazarma. Castelul are un pret de pornire de 500.000 euro. Proprietatea include 17 hectare de teren si constructia de circa 730 mp construiti.