Bruce Lee, Regele Canalelor, un celebru reportaj realizat de Radu Ciorniciuc de la Casa Jurnalistului, a castigat premiul Royal Television Society Award pentru cel mai bun film de televiziune facut de o echipa independenta în 2014, dupa ce postul de televiziune britanic Channel 4 a ecranizat povestea comunitatii de aurolaci din subteranele Bucurestilor.

Scurtmetrajul a aparut in mai 2014 si a atras atentia strainilor si romanilor, deopotriva, cu privire la comunitatea gazduita de canalele Capitalei. Viata si moartea din reteaua subterana de canale a Bucurestiului, bantuita de barbati, femei si copii, majoritatea bolnavi de SIDA, condusi de un om al strazii ce isi spune Bruce Lee, a socat Occidentul.

Este povestea copiilor din orfelinatele lui Ceausescu, care dupa Revolutie au "cazut" odata cu dictatorul, dar s-au regrupat in subterane, au devenit adulti si au facut la randul lor copii. In catacombele Bucurestiului supravietuiesc astfel doua generatii, abandonate de parinti si de autoritati. Printre seringi si pungile de aurolac, viata s-a organizat sub forma unei "regat", condus de Bruce Lee, regele canalelor.

Radu Ciorniciuc (foto stanga), un freelancer roman parte a proiectului Casa Jurnalistului a reusit sa il introduca pe Paraic O'Brien, reporterul Channel 4 News, in lumea necunoscuta a subteranelor din Bucuresti. Intrarea in acest "regat" se face la Gara de Nord, printr-o "gaura care duce intr-un tunel renovat si aranjat ca o casa de la tara".

Imaginile din film sunt cutremuratoare.

Bruce Lee, Regele Canalelor, o poveste fascinanta, dar o realitate oribila

Juriul a considerat ca scurtmetrajul prezinta o poveste absolut fascinanta si expune o realitate oribila. "Ne-a luat luni bune sa ne pregativ si, desi si alti jurnalisti au mai incercat sa spuna povestea acestei lumi bizare a barbatilor, femeilor si copiilor din catacombele Bucurestiului, acesta a fost un film remarcabil, cu imagini spectaculoase si o poveste pe masura".

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri