De ce sa mergem in Florida

De ce sa mergem in Florida

"De mai multi ani planificam sa mergem intr-o vacanta pe continentul nord-american dar am asteptat sa creasca copiii pentru a se bucura si ei de toate atractiile vacantei si sa reziste la un traseu destul de intens. Vacanta a fost planificata pentru trei saptamani si am dorit sa ajungem la caldura in perioada cand in Romania este sezonul friguros", spune Diana Segarceanu foto), fondatorul Avenor College, care va calatori in Florida si Mexic.

Florida este teritoriu care imbina in modul cel mai placut relaxarea cu aventura, jungla cu marea, destinatiile turistice culturale cu cele de actiune, a explicat antreprenoarea.

Sursa foto: Miami, Florida/Shutterstock.com

Obiective care nu trebuie ratate

Obiective care nu trebuie ratate

Cine ajunge in Florida trebuie sa bifeze Bradenton – oraselul care "respira" tenis – unde se afla cea mai mare academie de tenis din lume, IMG, fondata de celebrul Bolettieri, orasul Orlando – pentru cele mai spectaculoase parcuri de distractie din lume si Miami pentru ca este unul dintre cele controversate orase din America – "you love it or you hate it", recomanda Diana Segarceanu.

In Mexic nu trebuie ratata Riviera Maya – coasta estica a peninsulei Yucatan din Mexic unde puteti vizita parcurile naturale si piramidele maiase.

Sursa foto: Orlando, Florida/Shutterstock.com

Trei lucruri specifice destinatiei pe care le veti face cu siguranta

Trei lucruri specifice destinatiei pe care le veti face cu siguranta

"In Florida vom vizita parcurile de distractie Universal Studios si Island of Adventure. Fara sa fim mari amatori de parcuri de distractie, ne-am gandit ca este o destinatie must-have in a lifetime. In Mexic vom inota cu delfinii si vom inota in cenote – lacurile subterane din pesterile din zona Yucatan Mexic. Voi incerca sa ma dau intr-un roller coaster si voi traversa un lac cu o tiroliana", spune proprietara Avenor College.

Costul vacantei: 10.000 euro/4 persoane

Sursa foto: Inot cu delfinii/Shutterstock.com

Ponturi pentru turisti: Spuneti "Buna ziua!" si "Multumesc!" in limba locala

Ponturi pentru turisti: Spuneti "Buna ziua!" si "Multumesc!" in limba locala

"Pentru aceasta destinatie ne-am documentat foarte mult si am cerut parerea si sfaturile multor cunoscuti. Avem o planificare amanuntita si stim inca de la plecare ce vom face in fiecare zi. Pentru vacantele in patru (noi si copiii nostri, Ana si Tudor) tinem cont sa avem un program care sa fie placut pentru copii si sa impleteasca in mod armonios relaxarea cu distractia", spune antreprenoarea.

Sfaturi:

Daca mergeti intr-un loc nou, planificati foarte bine, cu cat mai multe detalii, pentru a va bucura de fiecare minut din concediu si pentru a nu pierde timp pretios facand cercetare sau incercand sa gasiti solutii la situatii neorganizate anterior.

Gasiti si vorbiti inainte de plecare cu oameni cunoscuti care au fost acolo pentru a va vinde ponturi despre destinatie.
Intrati pe Tripadvisor (sau ceva similar) si cititi review-urile cele mai recent scrise de persoane cam de aceeasi varsta.

Bucurati-va de vacanta fiind “prezenti” si cu toate simturile deschise (nu cu ochii in telefon), vorbiti cu localnici, mancati mancare specifica, spuneti “Buna ziua” si “Multumesc” in limba locala.

Sursa foto: Miami/Shutterstock.com

Destinatia in care visati sa ajungeti

Destinatia in care visati sa ajungeti

Diana Segarceanu, fondator Avenor College, isi doreste sa viziteze Africa de Sud intr-o vacanta de familie si Seychelles, intr-o vacanta romantica.

Suras foto: Cape Town, Africa de Sud/Shutterstock.com

Sursa foto: Miami, Florida/Shutterstock.com