Irlanda legalizeaza pentru 48 de ore droguri precum ecstasy sau ciupercile halucinogene. Parlamentul irlandez lucreaza la adoptarea unui proiect de lege care sa puna capat unei lacune legislative, relateaza agentia UPI, in pagina electronica.

Ministerul irlandez al Sanatatii a confirmat marti ca o decizie a Curtii de Apel irlandeze a declarat neconstitutionale unele parti ale legii din 1977 privind abuzul de droguri, care interzic substante precum ecstasy, ciuperci halucinogene si ketamina. Dupa adoptarea legii in urma cu 37 de ani, guvernele succesive au adaugat diverse droguri pe lista celor "interzise". Dar, asa cum afirma BBC, devreme ce aceste amendamente nu au fost adoptate de ambele camere ale Parlamentului irlandez, ele au fost invalidate, scrie Mediafax.

Unele dintre cele 125 de droguri mentionate in legea originala - inclusiv heroina, cocaina si cannabisul - sunt in continuare ilegale in Irlanda. Substantele interzise dupa aceasta data sunt in prezent legale din punct de vedere tehnic atat in ceea ce priveste posesia, cat si folosirea.

Ministerul a declarat ca oficialii erau pregatiti pentru o astfel de decizie si lucreaza la inlocuirea legii in 24 de ore. Totusi, orice lege noua va putea intra in vigoare cel mai devreme joi la miezul noptii, ceea ce inseamna o fereastra de 48 de ore pentru legalizarea folosirii drogurilor.

"Nu puteam sti ce va decide curtea, dar eram pregatiti pentru aceasta posibilitate", a declarat ministrul Sanatatii, Leo Varadkar pentru Irish Examiner. "Legislatia a fost pregatita si aprobata in avans de Cabinet. Legislatia de urgenta pe care am introdus-o astazi va reinstitui status quo-ul si controlul pentru toate drogurile", a precizat el.
Varadkar a declarat ca decizia, care a declarat legea neconstitutionala, pune sub semnul indoielii "zeci" de condamnari.

Sursa foto: ecstasy, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri