Atlasul Frumusetii, proiectul fotografic realizat de romanca Mihaela Noroc si elogiat la nivel international, va ajunge pe 16 aprilie si la Bucuresti intr-un vernisaj la galeria Artfooly.

Expozitia "Atlasul Frumusetii" va fi vernisata, in premiera mondiala, pe 16 aprilie, de la ora 19.00, la galeria de arta contemporana Artfooly - The Slice of Art Gallery, situata la parterul Palatului Stirbei din Calea Victoriei, numarul 107. Potrivit fotografei Mihaela Noroc, "Atlasul Frumusetii" este "un proiect romanesc, unic in lume", care "nu putea sa aiba premiera decat aici, acasa", relateaza Mediafax.

"Timp de 2 ani am adunat imagini din toate colturile lumii, iar acum le-am asezat cu emotie in tablouri spectaculoase. Multe dintre fotografii au aparut in cele mai importante publicatii ale lumii, dar acum vor putea fi vazute pentru prima oara, nemijlocit, la dimensiuni mari", spune Mihaela Noroc. Gazda expozitiei va fi curatoarea Anca Negescu, unul dintre oamenii care au crezut in "Atlasul Frumusetii", "chiar si in momentele grele", mai spune Mihaela Noroc.

Atlasul frumusetii, elogiat de CNN sau Independent

Proiectul "Atlasul Frumusetii", realizat de fotografa Mihaela Noroc, care a calatorit in 37 de tari pentru a surprinde frumusetea femeilor din lume, a fost prezentat de mai multe publicatii si site-uri internationale, intre care cotidianul britanic The Independent si tabloidul britanic The Daily Mail, dar si de televiziunea CNN. "Frumusetea inseamna diversitate, iar eu am strabatut lumea pentru a o descoperi", spunea fotografa Mihaela Noroc, fiind citata intr-un material dedicat proiectului sau "The Atlas of Beauty/ Atlasul Frumusetii" si publicat pe site-ul televiziunii internationale CNN.

In materialul intitulat "Fotografa care surprinde frumusetea din lume" se spunea ca, pentru Mihaela Noroc, frumusetea nu poate fi definita de o singura tara, rasa si etnie.

Atlasul Frumusetii"Acesta este motivul pentru care fotografa romana a cutreierat lumea pentru proiectul sau «Atlasul Frumusetii», cautand sa surprinda imagini ale frumusetii in diferite tari si culturi", preciza CNN. Potrivit CNN, Mihaela Noroc si-a cheltuit toate economiile pentru realizarea acestui proiect, care a presupus calatorii ale acesteia in 37 de tari. De asemenea, ea spera sa poata sa stranga fondurile necesare pentru a continua proiectul "Atlasul Frumusetii", "In opinia mea, frumusetea inseamna sa tii in viata originile si cultura. Sa fii natural, sincer, autentic, special", spunea Mihaela Noroc.
Si publicatia britanica The Independent a prezentat proiectul "The Atlas of Beauty" si pe fotografa care a calatorit de-a lungul lumii pentru "a surprinde diversitatea culturala prin intermediul unor uluitoare portrete ale unor femei".

"Am vazut multi tineri incercand sa imite alte persoane, sa copieze trenduri internationale (...) Am realizat ca frumusetea inseamna sa fii diferit, sa fii tu insuti si sa iti pastrezi mostenirea culturala", spunea Mihaela Noroc, citata de The Independent. Ea preciza ca femeile pe care le prezinta in "Atlasul Frumusetii" au reactionat diferit atunci cand le-a propus sa faca parte din acest proiect. Unele au fost fericite, in timp ce altele au fost greu de convins sa se lase fotografiate. "Faptul ca sunt si eu femeie a ajutat foarte mult. Insa, la inceput, am fost foarte agitata si am luat foarte personal toate refuzurile primite", mai spunea Mihaela Noroc.

Mihaela Noroc si-a dat demisia pentru acest proiect

Si tabloidul britanic The Daily Mail a prezentat proiectul fotografei care a plecat din Romania si a calatorit prin tari precum Iran, Peru, Columbia, Myanmar, China, Georgia si Indonezia, surprinzand prin obiectivul sau sute de femei. "Sunt o femeie de 29 de ani din Romania, care si-a parasit locul de munca plictisitor si a inceput o noua viata. In urma cu doi ani, mi-am luat rucsacul, aparatul foto si am inceput sa calatoresc in jurul globului, folosind economiile pe care le-am facut in ani de munca", spunea Mihaela Noroc, citata de dailymail.co.uk.

Proiectul "Atlasul Frumusetii" a fost prezentat si de publicatia franceza Le Figaro, de site-ul american Business Insider, dar si de site-ul de divertisment boredpanda.com. Potrivit contului sau de pe reteaua de socializare Facebook, Mihaela Noroc doreste sa continue proiectul "Atlasul Frumusetii" si sa realizeze o premiera mondiala: sa adauge in acest atlas cel putin un portret de femeie din fiecare tara a lumii. De asemenea, ea vrea sa lanseze un album cu imagini din "Atlasul Frumusetii".

Mihaela Noroc a strans bani pentru a continua proiectul intr-o campanie pe indiegogo.com. Campanie de crowdfunding mai dureaza circa doua saptamani.

Sursa foto: Mihaela Noroc

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri