Va mai amintiti zilele in care trebuia sa purtati uniforma? Un art director de la Saatchi&Saatchi a facut senzatie purtand acelasi haine zi de zi. Iata povestea Matildei Kahl.

V-ati gandit vreodata cat timp, energie si creativitate pierdeti alegandu-va o tinuta diferita in fiecare dimineata inainte de a ajunge la birou? Matilda Kahl a avut intr-o zi aceasta revelatie si a facut un gest extrem: a hotarat sa poarte aceleasi haine in fiecare zi si si-a inventat o uniforma pentru birou. Matilda Kahl, art director la Saatchi&Saatchi, a facut senzatie dupa ce a luat hotararea sa se imbrace zilnic la fel. Viralizarea deciziei lui Kahl a inceput dupa un articol publicat de aceasta in Harper's Bazaar, care a ajuns la circa 72.000 de share-uri pe Facebook.

Kahl a povestit in articol cu a ajuns intr-o dimineata la birou la o sedinta importanta coplesita, nepregatita si urandu-si tinuta. Prin urmare, atunci, a hotarat ca are nevoie de o uniforma: pantaloni negri, camasa alba, si, cand este frig, si un pulover negru. Au trecut trei ani de atunci si inca poarta aceasta uniforma impusa de ea insasi. Adweek a realizat un interviu cu Matilda Kahl pentru a afla care sunt beneficiile uniformei.

Intrebata de Adweek daca i s-a imbunatatit productivitatea dupa aceasta decizie, Matilda Kahl spune ca "absolut. Nu realizezi cata energie iti consuma hainele pe care le imbraci decat in momentul in care nu mai trebuie sa iti pese de ele. Inainte sa am uniforma imi reevaluam vestimentatia de-a lungul zilei, intrebandu-ma daca nu cumva ceea ce purtam nu ma reflecta pe mine ca tipul de creativ care imi doream sa fiu. Acum, ca am o vestimentatie deja aleasa si de care sunt multumita pot sa imi canalizez intreaga energie pe munca pe care o depun. Sa fiu judecata doar pe baza abilitatilor si muncii mele si nu pe criterii vestimentare reprezinta un plus de incredere substantial".

Are momente in care ar vrea sa scape de uniforma auto-impusa? Matilda Kahl spune ca nu are astfel de momente, dar ca daca s-ar intampla sa isi doreasca sa poarte altceva ar face-o pentru ca "uniforma este aici pentru mine, nu eu pentru uniforma". De asemenea, Kahl spune ca ar recomanda uniforma oricarei femei care simte ca ar avea o productivitate mai mare la job.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri