Daca vrei cu adevarat sa schimbi ceva in viata ta, nu vei mai sta pe ganduri si vei incepe chiar acum. Noi te ajutam cu cateva sugestii de carti care sa-ti dea un impuls la job, in viata de zi cu zi si in orice vrei tu sa schimb ceva, pentru ca, nu-i asa, orice poveste frumoasa incepe cu prima fila.

1. Saptamana de lucru de 4 ore (Timothy Ferriss)

Cartea iti spune cum sa evadezi din rutina de la job intre 9 si 17. Pe scurt, iti va schimba viata, fie ca esti sef in multinationala, fie ca esti sclav al salariului. Mai ales a doua varianta.

2. Nu-ti sta in cale (Robert K. Cooper)

Tu ce parere ai despre creierul tau? Poate fi cel mai mare obstacol sau cel mai de pret aliat. Cartea lui Robert K. Cooper iti spune cum sunt ambele parti si cum sa-ti depasesti limitele autoimpuse.

3. Secretele mintii de milionar (T. Harv Eker)

"Dati-mi 5 minute si... va pot prezice viitorul financiar pentru tot restul vietii", spune T. Harv Eker in cartea de fata. Fiecare dintre noi are setat in minte un anumit tipar financiar. Iar felul in care gandim determina dimensiunea averii pe care o acumulam. Bogatii gandesc, toti, la fel (sunt convinsi ca „isi creeaza singuri viata“). Si saracii gandesc, toti, la fel (dar ei cred ca viata „li se intampla“).

4. Incepe cu ce nu-ti place (Eat the frog) (Brian Tracey)

Autorul foloseste metafora broastei (adica ce nu iti place din titlu) pentru a vorbi despre lucrul pe care trebuie sa-l faci, dar pentru ca nu iti place, il amani mereu. Si va ajunge sa te domine si sa iasa mai rau. De aceea este bine sa incepi cu ce nu-ti place. Si pentru a avea succes, evident.

5. Nu renunta niciodata (Donald Trump)

"O mare parte din succes depinde de cat de bine puteti rezista presiunii. Poate parea un adevar incontestabil si chiar este, dar exista un lucru pe care il puteti face. Ganditi-va la dumneavoastra ca la un invingator. Concentrati-va asupra acestui lucru in loc sa va lasati rosi de indoielile si de teama care va bantuie. Chiar daca nu va simtiti de neinvins, macar jucati rolul acesta o perioada de timp, va va ajuta cu siguranta", va incurajeaza Donald Trump.

6. Starea de flux (Mihaly Csikszentmihalyi)

Starea de flux este definita in psihologie ca starea in care stim ce urmeaza sa facem este posibil, chiar daca este dificil. Starea de flux este, probabil, cea mai valoroasa traire pe care o poti avea pentru ca aceasta este calea pentru a-ti folosi potentialul si a-ti indeplini dorintele.

7. Design Yourself (Karim Rashid)

Design Yourself este biblia prezentului, in care spunem mereu ca timpul trece mult prea repede, si care te ajuta sa-ti faci viata mai frumoasa. Da, uneori avem nevoie de o carte pentru a ne schimba in bine.

8. Pe spatele servetelului (Dam Roam)

Pentru a gasi rezolvarea problemelor, uneori trebuie sa desenezi de mana. "Pe spatele servetelului" iti spune cum.

9. Schimba-ti intrebarile, schimba-ti viata! (Marilee Adams)

Intrebarile, mai curand decat raspunsurile, sunt cele care au puterea de a-ti schimba viata. Gandirea investigativa te poarta in lumea problemelor rezolvate cu succes si a deciziilor luate corect. Aceasta carte produce schimbare, rationament imbunatatit si innoire.

Sursa foto: Start/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri