Oricat de greu de crezut poate fi, exista obiceiuri care pot contribui la succesul tau; posibilitatea ca tu sa te imbogatesti este mult mai mare daca iti insusesti aceste simple deprinderi. Dar pot fi oare acestea intr-adevar cheia succesului? Incearca si ai sa vezi.

1. Stabileste-ti zilnic obiective

Potrivit Careeraddict.com, ”nu este de ajuns sa iti setezi obiective de lunga durata”, trebuie sa iti setezi zilnic cate un obiectiv care sa te ajute sa te apropii mai mult de realizarea planurilor tale marete. Astfel ca la sfarsitul fiecarei zile gandeste-te ce ai facut dar si ce ai putea face a doua zi pentru a-ti atinge scopul. Important este sa nu ne setam niste obiective care sunt greu de atins; facand pasi mai marunti dar siguri poti ajunge unde vrei.

2. Invata sa asculti

Aceasta este o abilitate esentiala daca vrei sa intelegi cu adevarat ce vor ceilalti de la tine. Cum te poate ajuta aceasta sa te imbogatesti? Daca pui bazele propriei afeceri vei avea nevoie de abilitatea de a-i asculta pe ceilalti; este unul dintre factorii de care depinde succesul tau. Sa asculti mai mult ce zic cei din jurul tau iti poate oferi oportunitatea si sa excelezi la locul de munca. Oamenii bogati stiu ca pot invata doar ascultand ce au de spus ceilalti, potrivit Success.com.

3. Citeste in fiecare zi

Cititul te ajuta sa evoluezi, sa acumulezi cat mai multe cunostinte dar si sa iti dezvolti imaginatia. Pe langa toate acestea, o carte te poate face sa vezi lumea complet diferit. Daca vrei sa evoluezi si pe planul profesional, trebuie sa investesti in progresul tau la care poate contribui orice carte buna care merita citita.

4. Ai grija de sanatatea ta

Cum vrei sa ai succes daca sanatatea ta este subreda? In cazul in care nu duci o viata sanatoasa nu te vei putea concentra la alte lucruri importante precum imbunatatirea afacerii sau obtinerea jobului visurilor tale. Asa ca fii atent la ce mananci si fa si cateva exercitii; vei vedea intr-un final cat de mult conteaza sanatatea ta. Conform Moneycrashers.com, unul dintre cele mai importante motive pentru care oamenii bogati au mare grija de sanatatea lor este faptul ca isi doresc sa profite cat mai mult de frumusetea vietii lor si sa isi implineasca cat mai multe visuri.

5. Interactioneaza cat mai mult cu ceilalti

Nu subestima puterea relatiilor pe care le cultivi de-a lungul vietii. Implica-te cat mai mult in diverse activitati prin care sa le oferi ajutorul celorlalti. Astfel vei reusi sa te faci remarcat si apreciat, fapt care te va ajuta sa devii o persoana de succes.

6. Imagineaza-ti ca economiile tale au dat roade

In momentul in care iti imaginezi ca ti-ai atins obiectivul, esti mai motivat sa respecti planul tau de economisire. ”Expertii ne sugereaza sa ne stabilim un plan pe cinci ani” pentru care sa fim determinati sa atingem obiective simple privind gestionarea resurselor, conform Forbes.com. Daca ti se pare ca aceasta perioada este prea lunga, gandeste-te la rezultatele planului pe care l-ai facut pentru cateva luni.

7. Nu te mai uita la fel de mult la televizor

Persoanele de succes nu obisnuiesc sa se uite la televizor mai mult de o ora pe zi. Unii nu se uita deloc pentru ca stiu ca ar putea sa faca ceva mai productiv decat sa isi iroseasca timpul in fata televizorului. Asigura-te ca ai ce invata de la programele pe care le urmaresti; documentarele sunt numai bune.

8. Dezvolta-ti abilitatile

Ce alt mod de a progresa la locul munca este mai bun decat atunci cand investesti in talentul tau? Daca vrei sa fii mai bun la ceea ce faci, acorda mai mult timp dezvoltarii abilitatilor tale. Efortul mare pe care il depui pentru a te specializa intr-un anumit domeniu va fi cu siguranta rasplatit, fie vei avea parte de aprecierea sefului sau de progresul afacerii tale.

9. Gandeste pozitiv

Invatand sa elimini gandurile negative vei vedea altfel oportunitatile care vor aparea la orizont. Nu trebuie sa iti faci din gandirea pozitiva numai un obicei, ci si un mod de viata. Astfel vei privi obstacolele cu mai mult entuziasm.

10. Stabileste cateva reguli financiare

Nu uita sa-ti impui propriile reguli financiare; aceasta este o strategie perfecta pentru a avea grija sa nu te trezesti cu buzunarul gol la sfarsitul zilei. Probabil ca nu ai nevoie de tot ceea ce cumperi de obicei, din acest motiv ar trebui sa te limitezi pentru inceput doar la lucrurile necesare. ”Poate parea frumos sa ai tot ce este mai bun, insa acesta nu este intotdeauna necesar”, potrivit Cheatsheet.com. Asta nu inseamna ca trebuie sa adopti reguli stricte ci ca trebuie sa stabilesti de la bun inceput daca te poti lipsi de anumite cumparaturi.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri