Poate ca pare mai usor sa ignoram anumite adevaruri dure sperand ca acestea se vor evapora. Insa problemele nu se rezolva de la sine, asa ca nu ne ramane decat sa fim cat mai realisti atunci cand cautam solutia care sa ne aduca mai aproape de fericire.

Vrem o viata cat mai implinita: imposibil de realizat cata vreme nu privim viata asa cum este ea de fapt, cu bune si cu rele. Intr-adevar, ne trebuie ceva curaj sa vedem daca putem face fata adevarului in special daca am fost obisnuiti sa vedem numai partea plina a paharului.

Dar sa fim sinceri cu noi insine: nu oare perspectiva noastra asupra propriei existente ne sta in calea succesului? Si ce alt mod de a ne trezi la realitate este mai bun decat constientizarea unor adevaruri dure care ne vor ajuta sa ne imbunatatim modul in care traim?

1. Nimeni nu este obligat sa te placa

Oamenii sunt diferiti si tu stii asta doar ca uneori uiti ca exista persoane care pun pret pe alte valori decat cele apreciate de tine. Asteapta-te sa fii judecat pe nedrept de cei din jurul tau; fiecare are dreptul la propria opinie. Sa incerci sa le faci tuturor pe plac nu este o solutie. Decat sa te abati de la drumul tau pentru a-i multumi pe ceilalti, ai putea sa investesti mai mult in relatiile cu cei care te plac asa cum esti tu. Potrivit Pickthebrain.com, ceilalti “te vor respecta mai mult daca ai curaj sa fii tu insuti indiferent de situatie”.

2. Lumea nu iti este datoare cu nimic

Sa astepti ca cei din jurul tau sa sara mereu in ajutor poate fi o mare pierdere de timp. Tu singur trebuie sa te redresezi si nu sa fii dependent de altcineva. Altfel vei fi dezamagit. Si asta se va intampla destul de des. Asuma-ti responsabilitatea pentru faptele tale si incearca sa gasesti singur rezolvarea la problemele tale inainte de a cere ajutorul prietenilor. Te vei simti mult mai puternic stiind ca poti face fata oricarei situatii neplacute.

3. Vei esua de multe ori

Ca sa obtii ceea ce iti doresti va trebui sa te obisnuiesti cu gandul ca esecul face parte din drumul tau spre succes. Daca inca nu te-ai obinusit cu aceasta idee, “este timpul sa iti schimbi viziunea asupra esecului intrucat acesta iti ofera oportunitatea de a invata”, potrivit Lifehack.com. Ai nevoie de multa perseverenta si ambitie: invata din esecuri si schimba-ti abordarea fata de ceea ce faci pentru a-ti atinge telul.

4. Trecutul nu poate fi schimbat

Destul de evident, nu? Cu toate acestea, mintea iti este plina de regrete. Le dai prea multa importanta. Este bine ca stii ce sa nu mai faci in viitor insa sa ramai blocat in trecut este o alta poveste. Nu are rost sa te gandesti mai mult decat trebuie la ce s-a intamplat. Trage cateva concluzii si apoi treci peste acea etapa din viata ta; este vorba doar despre o etapa care te-a facut sa devii cine esti in prezent.

5. Nu detii intotdeauna controlul

“Atat in viata cat si in afaceri, majoritatea lucrurilor nu pot fi controlate”, conform Inc.com. Insa intotdeauna poti controla modul in care raspunzi la ceea ce ti se intampla. Esti stapanul propriilor tale reactii si idei. Iar cand nu poti schimba o anumita situatie, te vezi nevoit sa schimbi ceva la tine. Cel mai adesea schimbarea trebuie sa vina din interior si sa se raporteze la atitudinea ta fata de viata. Accepta aceasta provocare chiar daca la inceput iti va veni greu.

6. Nu ai nicio garantie pentru ziua de maine

Se poate intampla orice maine, asa ca profita cat mai mult de ziua de astazi. Poti muri oricand: un adevar cat se poate de dur. Dar indata ce constientizezi acest fapt ar trebui sa fii motivat sa traiesti cat mai intens in prezent. Teama de esec, rusinea, mandria, toate acestea vor disparea lasand loc dorintei de a actiona cat mai repede.

7. “Nu am destul timp” poate fi o afirmatie falsa

Nu negam faptul ca sunt persoane care chiar dedica cat mai mult timp dezvoltarii personale: citesc carti, urmaresc emisiuni instructive, au o pasiune pentru jocurile de logica. Tu te numeri printre acestea? Poate ca ar trebui sa te gandesti mai bine daca intr-adevar ceea ce faci in timpul liber te ajuta sa evoluezi. Cel mai probabil nu ai timp pentru o anumita activitate pentru ca nu o consideri a fi o prioritate. Modul in care alegi sa iti petreci timpul tine de alegerea ta.

8. Majoritatea lucrurilor nu dureaza o vesnicie

Indiferent de sentimente si de situatii, toate au un sfarsit. Asta nu este neaparat un lucru rau; trebuie sa inveti sa te desprinzi treptat de trecut. In momentul in care faci asta, te vei simti mult mai liber. Nu uita ca totul se afla intr-un intreg proces de transformare din care faci parte si tu.

9. Esti ocupat insa nu faci nimic important

Doar pentru ca esti ocupat, nu inseamna ca esti mai aproape de a-ti atinge obiectivele. Poti foarte bine sa iti pierzi timpul cu activitati care nu sunt deloc productive. De asemenea, modul in care iti gestionezi activitatile este esential: treci de la un lucru la altul fara sa termini de fapt nimic? Nu te vei putea concentra prea bine la niciunul dintre acestea.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri