Intr-o lume in care multi isi ascund vulnerabilitatea sub o masca pentru a parea mai buni decat sunt de fapt, cum ne dam seama care sunt persoanele care au cu adevarat incredere in propriile forte? Si ce putem invata de la modul diferit in care acestea actioneaza?

Probabil ca si tu ai intalnit la un moment dat o persoana care pur si simplu credea ca indiferent de ce s-ar intampla va putea obtine ceea ce isi doreste. Este placut sa crezi ca oriunde te va duce drumul vietii te vei descurca, nu-i asa? Departe de a crea doar o iluzie, persoanele puternice au un alt mod de a aborda viata. Cu atitudinea potrivita ele pot “cuceri lumea”. Te numeri si tu printre acestea?

Nu le este teama sa spuna ”nu”

Persoanele puternice stiu ca sunt situatii in care ar trebui sa ii refuze pe ceilalti; prioritatile lor conteaza mai mult decat parerea pe care si-o fac altii despre ele atunci cand le spun ”nu”. Cu alte cuvinte, increderea in sine le fac sa fie mai hotarate astfel incat sa nu lase ca opiniile negative ale celor din jurul lor sa le stea in cale. Conform Lifehack.com, persoanele cu increderea in sine dezvoltata nu se lasa influentate de imaginea negativa pe care ceilalti si-o formeaza; stiu ca oricum ”nu pot controla modul in care sunt percepute de catre altii”.

Prefera sa se confrunte cu adevarurile dure

Oricine poate fi incomodat de aspectele neplacute ale vietii insa persoanele puternice se diferentiaza de ceilalti prin faptul ca isi dau silinta sa gaseasca cat mai repede o solutie la problemele care apar. Ele privesc realitatea asa cum este ea cu adevarat si nu cum si-ar dori sa fie si constientizeaza faptul ca doar facand fata adevarului pot deveni mai puternice. Pentru a putea evolua acestea isi infrunta cele mai mari temeri.

Evita sa ii judece pe ceilalti

Nu ii privesc de sus pe cei din jurul lor; au destula incredere in propriile forte incat sa nu se limiteze comparandu-se cu altii si facandu-si griji ca acestia ar putea fi mai buni. Stiu ca toti au ceva bun de oferit si din acest motiv prefera sa nu ii subestimeze, ba chiar vor sa ii ajute sa isi puna in valoare calitatile. Decat sa ii critice pe ceilalti pentru a-si evidentia propria valoare, prefera sa ii priveasca cu indulgenta si sa puna in lumina toate lucrurile minunate pe care acestia le fac.

Asculta mai mult decat vorbesc

Persoanele puternice nu simt nevoia sa demonstreze nimanui cat de bune sunt vorbind despre realizarile lor. In plus, stiu ca ascultand si fiind atente la ceea ce au ceilalti de spus se pot dezvolta mai mult; vor sa transforme conversatia intr-un bun prilej de a se familiariza cu noi idei.

Stiu cum sa isi gaseasca fericirea interioara

Fericirea lor vine din interior: persoanele puternice sunt constiente de faptul ca pentru a fi fericite trebuie sa fie multumite de cine sunt cu adevarat, potrivit Entrepreneur.com. La baza fericirii lor stau propriile realizari si nu opiniile celorlalti care uneori nu fac decat sa reflecte o perceptie distorsionata a lor.

Nu dispera cand gresesc

Considera ca fiecare greseala le ofera oportunitatea de a invata ceva nou. Asa ca prefera sa isi exprime parerea cu riscul de a gresi pentru a putea fi corectate decat sa traiasca cu anumite indoieli. Isi cunosc limitele si stiu de ce sunt in stare astfel incat sa nu se lase coplesite de esec. Ba mai mult decat atat, au puterea de a recunoaste atunci cand gresesc si de a se prepara mai bine pentru a face fata unor noi riscuri, conform Inc.com.

Nu cauta sa fie mereu in centrul atentiei

Pentru ele nu conteaza atat de mult sa fie laudate fiindca sunt constiente de propria valoare. In loc sa le reaminteasca celor din jurul lor de realizarile sale pentru a arata cat de importante sunt, adopta o atitudine destul de modesta fata de acestea, aducandu-i in discutie pe cei care le-au ajutat sa isi atinga obiectivele. Ba chiar succesul lor este un motiv de bucurie pentru persoanele puternice.

Cer ajutorul atunci cand au nevoie

Nu le este teama sa recunoasca ca au anumite slabiciuni; accepta faptul ca nu sunt perfecte si isi dau silinta sa scape de defectele lor apeland la ajutorul celorlalti. Asta nu demonstreaza ca se lasa dominate de slabiciuni ci ca pur si simplu cauta solutia potrivita pentru a-si rezolva problemele.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri