O chitara electrica a rockerului britanic George Harrison, fostul chitarist al trupei The Beatles, a fost vanduta cu 500.000 de dolari la o licitatie organizata la New York, informeaza lefigaro.fr.

O licitatie dedicata unor obiecte, instrumente si suvenire care au legatura cu industria muzicala a fost organizata pe parcursul a doua zile in Statele Unite ale Amercii. In cea de-a doua zi a licitatiei, sambata, o chitara electrica a lui George Harrison a fost achizitionata de un colectionar privat contra sumei de 500.000 de dolari, relateaza Mediafax.

Chitara celebrului muzician britanic, decedat in 2001, avea un pret estimativ cuprins intre 400.000 si 600.0000 de dolari. Ea apartinea unui colectionar englez care a imprumutat-o pentru o vreme Muzeului Beatles din orasul Liverpool.

In cadrul aceleiasi licitatii, un autocar de turneu al cantaretului american Elvis Presley, cu care artistul si muzicienii din trupa sa au sustinut un turneu in 1976, a fost vandut cu 268.000 de dolari. Autocarul este inzestrat cu noua paturi, un televizor, un cuptor cu microunde, aer conditionat si diverse obiecte decorative.

Alte obiecte care au apartinut "regelui rock'n'roll-ului" au fost vandute cu sume exorbitante la aceeasi licitatie: un disc cu single-ul "Love me tender", pe care starul a scris o dedicatie pentru mama sa, a fost achizitionat cu 125.000 de dolari, iar o uniforma militara a celebrului cantaret si-a gasit cumparator contra sumei de 48.000 de dolari.

Pe de alta parte, o vesta neagra de ofiter cu epoleti galbeni, pe care Michael Jackson a purtat-o la ceremonia de includere a grupului Jackson 5 in Rock and Roll Hall of Fame, in 1997, a fost cumparata cu 83.750 de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri