Crezi ca daca iti petreci zilele si noptile muncind din greu vei deveni unul dintre acei oameni de succes care isi ating telurile? Mai gandeste-te. Daca lucrezi mult nu inseamna neaparat ca vei avea parte de rezultate bune.

Oamenii de succes stiu ca productivitatea scade pe masura ce trec orele; cu cat lucrezi mai mult cu atat iti va veni mai greu sa te concentrezi spre finalul zilei. Din acest motiv acestia si-au format obiceiul de a trece cu usurinta de la munca la relaxare care le permite sa creeze un echilibru intre viata profesionala si cea personala.

Care sunt modurile prin care oamenii de succes reusesc sa investeasca mai putin timp in munca lor si totusi sa realizeze cat mai multe lucruri?

1. Acorda timp reflectiei

Fara sa fii distras de munca ta din timpul saptamanii, in weekend ai sansa perfecta de a-ti pune cat mai multe intrebari legate de directia spre care te indrepti in viata: esti multumit de impactul pe care il ai asupra celor din jurul tau? Si ce schimbari ai putea face pentru ca organizatia ta sa evolueze? Aceste ganduri au rolul de a-ti imbunatati perspectiva asupra modului in care iti poti implini visurile si de a te determina sa incepi saptamana cu idei noi pe care le poti pune in practica.

2. Fac sport

Oricat de ocupat esti trebuie sa iti faci timp si pentru activitati care te solicita din punct de vedere fizic. Dupa cum bine stii dupa o ora de alergat sau de mers pe bicicleta te vei simti eliberat de stresul din timpul saptamanii si te poti apuca de munca cu forte proaspete si poate chiar cu o atitudine pozitiva.

3. Se deconecteaza de munca lor

Foloseste-te de timpul tau liber pentru a-ti crea o stare plina de energie pozitiva. Nu este nevoie sa fii disponibil mereu pentru sarcinile care apar intrucat muncind incontinuu nu vei avea oportunitatea de a-ti incarca bateriile si astfel “esti expus constant la factorii care provoaca stresul” potrivit Entrepreneur.com. Iar atunci cand esti nevoit sa lucrezi si in weekend programeaza-ti sarcinile in asa fel incat sa nu iti ocupe prea mult din timp.

4. Isi fac o lista cu prioritatile lor

Este imposibil sa iti amintesti totul; de aceea este necesara o lista cu sarcinile pe care le ai de facut in ziua respectiva. De asemenea, nu uita ca la baza gestionarii timpului trebuie sa stea stabilirea prioritatilor pe care ti le poti nota inainte de a te apuca de munca. Unul dintre cele mai simple moduri de a-ti aduce aminte de acestea este sa pastrezi un carnetel in care iti poti nota si ideile care iti vin pe parcursul zilei.

5. Termina mai intai sarcinile complicate

Conform Huffingtonpost.com, este esential sa nu lasi pe ultima suta de metri cele mai complicate sarcini deoarece nu te vei putea concentra la lucrurile mai simple pe care vrei sa le rezolvi mai intai. Daca incepi ziua cu o sarcina mai usoara gandul iti va zbura tot la proiectul greu pe care il ai de terminat, motiv pentru care ar trebui sa te apuci din timp de sarcinile mai putin placute.

6. Se trezesc la aceeasi ora

Cand te trezesti la aceeasi ora poti fi mai productiv pe parcusul zilei; corpul tau s-a obisnuit cu un anumit program, motiv pentru care atunci cand te trezesti nu te simti obosit. Cu alte cuvinte, atunci cand programul iti este dat peste cap in momentul in care te trezesti mai tarziu s-ar putea sa-ti fie reduse performantele cognitive din ziua respectiva.

7. Stabilesc anumite reguli de comunicare

Nu este intodeauna eficient sa fii mereu disponibil pentru ceilalti membri ai echipei cu care lucrezi. Ar trebui sa stabilesti niste reguli pe care sa le urmezi pentru a te putea ocupa de prioritatile tale. Astfel ca atunci cand ai mult de lucru, evita intalnirile si conversatiile care nu sunt productive si stabileste-ti din timp o lista cu subiectele care trebuie abordate urgent.

8. Isi gestioneaza eficient energia

Gestionarea energiei este inca un aspect important pe care oamenii de succes il iau in considerare. Potrivit Lifehack.org, “muncind intens pentru o scurta perioada de timp poti realiza mai multe lucruri decat daca ai lucra obosit zile in sir”.

9. Investesc timp intr-o pasiune

Acordand mai mult timp unui hobby in weekend te poti relaxa mai usor si poti chiar scapa de stres. Pe langa acest fapt, orice hobby poate stimula un nou mod de gandire; citind interactionezi cu mai multe idei, pictand devii mai creativ si scriind poti descoperi mai multe lucruri despre tine. Chiar daca pare greu de crezut, hobby-urile pot contribui semnificativ la dezvoltarea ta profesionala.

Sursa foto: Om de afaceri, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri