Nimeni nu ar trebui sa iti spuna ca este rau sa visezi, dar asta nu inseamna ca limitandu-te doar la stadiul de visare o sa ajungi departe; trebuie sa si faci ceva pentru a-ti transforma visurile in realitate, nu crezi?

Cu siguranta ca iti este cunoscut scenariul in care te gandesti la cum ar fi sa ai propria ta companie, cum sa devii un antreprenor de succes sau cum sa faci din pasiunea ta un mod de a-ti castiga existenta. Dar cum nu este de ajuns doar sa fii cu capul in nori, trebuie sa te folosesti de aceste visuri pentru a actiona; gaseste in ele sursa de motivatie pentru a-ti pune in practica ideile. Ca sa treci de la starea de pasivitate la actiune este bine sa iei in considerare urmatoarele metode.

1. Stabileste-ti obiective mai mici pentru inceput

Incepe prin a-ti face un plan care sa te ajute sa-ti atingi telurile iar cea mai buna metoda de a face acest lucru este de a-ti stabili mai intai obiective pe termen scurt. Fii practic: gandeste-te la cum ceea ce poti face astazi poate contribui la implinirea visului tau si nu lasa sa treaca nicio o zi fara ca tu sa faci un pas care sa te apropie si mai mult de viitoarele realizari. Pe masura ce trece timpul incearca sa faci fata unor provocari din ce in ce mai mari si sa respecti deadline-ul pe care ti-l setezi.

2. Identifica potentialele probleme

In acelasi timp fa-ti o lista cu toate obstacolele care iti stau in cale: ce trebuie sa faci pentru a le putea depasi? Raspunzand la aceasta intrebare iti vei imagina cum rezolvi problemele cu care te confrunti si asta iti va da si mai mult curaj si incredere in propriile forte pe langa faptul ca vei gasi o solutie. In cazul in care nu gasesti o rezolvare, nu renunta asa usor: raporteaza-te la ceea ce au facut alte persoane care s-au aflat in situatii similare si totusi au ajuns sa aiba succes.

3. Lasa-te inspirat de oamenii de succes

Povestea de succes a anumitor persoane te poate inspira si motiva sa actionezi. Si de ce sa nu inveti ceva din lectiile lor de viata? Sigur au avut parte de esecuri in urma carora poti trage anumite concluzii astfel incat sa stii ce trebuie sa eviti in viitor. De asemenea, nu numai oamenii de succes pot fi o sursa de inpiratie ci si cei din jurul tau: inconjoara-te de persoane carora le place sa actioneze: conform Entrepreneur.com, acestea “nu vor fi indulgente cu tendinta ta de a visa ci vor vrea sa afle care este planul tau”, incurajandu-te astfel sa faci ceva.

4. Renunta la zona ta de confort

In momentul in care parasesti zona ta de confort esti dispus sa risti mai mult si cum numai riscand reusesti sa iti atingi obiectivele gaseste motivatiile care te pot pune in miscare si apoi indrazneste sa actionezi. Pentru a renunta la comoditate si la tendinta ta de amanare gandeste-te la motivele pentru care vrei sa ai parte de realizarile respective.

5. Incearca o noua abordare

Daca vezi ca metoda pe care ai adoptat-o nu functioneaza si nu faci decat sa te invarti in cerc fara sa ai parte de rezultate bune, gandeste-te la ce ai putea schimba. Nu vei ajunge nicaieri facand aceleasi greseli incontinuu asa ca opreste-te si vezi ce anume faci gresit. Dupa cum spunea Albert Einstein, faptul ca faci acelasi lucru mereu si te astepti la rezultate diferite pare a fi un lucru nebunesc. Asta nu presupune faptul ca trebuie sa renunti la visul tau, ci la modul in care incerci sa il faci sa se transforme in realitate.

6. Nu fugi de dificultati

Asteapta-te la tot ce este mai greu; de obicei cand visezi cu ochii larg deschisi la planul tau maret se poate intampla sa nu realizezi ca nu va fi deloc usor. Totul pare simplu atunci cand doar iti imaginezi ca ti-ai lansat propria afacere, dar adevarul este ca nu vei ajunge nicaieri daca nu esti dispus sa investesti timpul si efortul necesar pentru a avea succes. Potrivit Elitedaily.com este greu sa trecem de la stadiul de visare care poate fi placut la munca care necesita multa energie si concentrare si care nu duce intotdeauna la rezultate pozitive.

7. Dezvolta-ti noi abilitati

Conform Lifehack.org, “unul dintre cele mai mari impedimente care il tin in loc pe visator este lipsa cunostintelor” de care are nevoie pentru a excela in domeniul dorit. Fa tot posibilul ca sa obtii informatiile necesare dezvoltarii tale personale si profesionale si aminteste-ti de faptul ca abilitatile la care lucrezi pentru a te perfectiona te pot ajuta sa obtii mai usor ceea ce vrei. De exemplu, daca vrei sa devii un public speaker bun este evident ca trebuie sa te axezi pe anumite tehnici de gestionare a emotiilor si de comunicare eficienta pe care ti le insusesti numai documentandu-te si exersand.

8. Infrunta-ti teama de esec

Peste tot auzim ca esecul face parte din drumul spre succes; chiar daca poate aceasta idee a devenit un cliseu, este cat se poate de adevarata motiv pentru care dai la tot pasul de sfaturi conform carora trebuie sa treci peste teama de esec. Dar daca stai bine si te gandesti nu crezi ca ai obtine mai multe daca ai lasa in urma aceasta frica si daca ai risca? Ce se poate intampla in cel mai rau caz? Vei esua; dar este vorba doar despre o experienta din care ai ce invata si care te va forma ca persoana. Asa ca pregateste-te pentru orice posibil esec si infrunta-l cu o atitudine de invingator caci oricum ar fi tot ai ceva de castigat.

Sursa foto: Carte, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri