Ca sa fii mai productiv pe parcursul zilei este bine sa iei in considerare cateva lucruri care trebuie evitate dimineata.

Cu siguranta ca te-ai gandit la un moment dat cum arata o dimineata obisnuita din viata oamenilor de succes. Care este secretul lor? Probabil ca stiu cum sa evite practicile mai putin bune care afecteaza negativ modul in care se va desfasura intreaga zi.

1. Te trezesti tarziu

Evident ca vrei sa termini toate sarcinile pentru ziua respectiva, de aceea cel mai bine este sa nu pui ceasul sa sune prea tarziu. Ca sa ai destul timp pentru a face un plan cu toate lucrurile pe care le ai de facut trezeste-te cu cel putin 20 de minute mai devreme dupa care pe masura ce trec zilele mai adauga cate 10-20 de minute. Asta este o buna modalitate de a-ti face timp si pentru tine, fie ca este vorba de un hobby sau de alta activitate care iti face placere.

2. Nu iti stabilesti obiective

Pentru a te putea dezvolta atat pe plan personal cat si pe plan profesional este necesar sa iti setezi obiective zilnic; fa ceva de care sa fii multumit la sfarsitul fiecarei zile. Nu trebuie sa fie vorba neaparat de realizari mari; chiar si stabilirea unor obiective mai mici te poate ajuta cu timpul sa iti atingi telul. Cu alte cuvinte, orice pas mic pe care il faci te aduce tot mai aproape de implinirea visului tau; important este sa actionezi nu sa te limitezi la stadiul de pasivitate.

3. Nu te implici intr-o activitate placuta

De ce sa nu incepi ziua cu zambetul pe buze? Daca tot ai stabilit sa te trezesti mai devreme, profita de timpul liber si fa ceva care iti place dar nu inainte de a face lista cu prioritatile tale. Citeste cateva pagini dintr-o carte interesanta sau pune-te la curent cu ultimele stiri din presa.

4. Stai in fata ecranului prea mult

Poate ca primul lucru pe care vrei sa il faci cand te trezesti este sa iti verifici e-mailul sau mesajele pe care le-ai primit pe telefon. Rezista acestui impuls care, potrivit Inc.com, te face tot mai dependent de tehnologie; in schimb ai putea sa acorzi cateva minute introspectiei. Iti poti pune tot felul de intrebari care sa te faca sa iti dai seama daca esti pe drumul cel bun sau daca trebuie sa mai faci anumite schimbari in viata ta.

5. Nu acorzi timp meditatiei

Odata ce te apuci de sarcinile pe care le ai de facut este greu sa iei o pauza pe care sa o dedici meditatiei. De aceea ideal ar fi sa profiti de timpul liber pe care il ai dimineata pentru a-ti elibera mintea de gandurile negative si de a te calma. Astfel vei mai scapa putin de stres si vei putea incepe ziua cu forte proaspete.

6. Nu faci miscare

Exercitiile fizice pe care le faci dimineata iti pot dau o stare pozitiva care sa te insoteasca pe tot parcusul zilei. Cateva minute de miscare te vor revigora in asa fel incat nivelul stresului nu va mai fi la fel de ridicat. Asta nu inseamna ca trebuie sa te obosesti prea mult; ai grija sa nu exagerezi astfel incat apoi sa nu te mai poti concentra la ceea ce ti-ai propus sa faci in acea zi.

7. Nu acorzi timp procesului motivatiei

Tu stii cel mai bine care sunt lucrurile care te motiveaza. Insista asupra lor: poate o anumita carte te inspira sau cateva articole te ajuta sa privesti altfel viata. Oricum ar fi trebuie sa iti asiguri zilnic doza de motivatie pentru a putea face fata cu succes provocarilor care apar pe parcursul zilei. Nu este un secret faptul ca atunci cand te lasi motivat de un lucru, esti mai implicat chiar si in activitatile mai putin placute.

8. Nu pastrezi un “jurnal al gratitudinii”

De multe ori lipsa fericirii este cauzata de faptul ca nu ne multumim cu ce avem. Conform Lifehack.org, “enumerand toate lucrurile pentru care esti recunoscator devii mult mai optimist”. Prin simplul fapt ca iti notezi intr-un jurnal toate aspectele de care esti multumit, modul in care privesti viata se va imbunatati considerabil cata vreme faci din asta un obicei zilnic. Gaseste in fiecare dimineata cel putin 5 lucruri pentru care esti recunoscator.

9. Nu incepi cu cea mai grea sarcina

Intr-adevar, in momentul in care termini o sarcina usoara te simti mai util chiar daca ai investit atat de putin efort si timp. Cu toate acestea, mai bine incepi cu o sarcina mai grea intrucat dimineata ai energia necesara si te poti concentra mult mai bine la ceea ce faci. Dupa ce ai dus-o la bun sfarsit evita sa te apuci de o alta sarcina dificila; alterneaza sarcinile complicate cu cele care nu iti dau prea multa bataie de cap.

Sursa foto: Barbat, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri