Sa fii milionar nu inseamna neaparat sa fii si fericit; cu toate acestea banii te pot ajuta sa ai o viata mai putin stresanta si mai implinita.

Multi isi doresc sa se imbogateasca fara sa stie insa ce strategie trebuie sa abordeze pentru a obtine statutul financiar mult visat; isi saboteaza succesul folosind diverse scuze care le limiteaza oportunitatea de a progresa. Iata care sunt motivele pentru care inca nu esti milionar.

1. Nu ai pe cineva care sa te ghideze

Este mult mai greu sa te descurci singur fara un mentor; oricat de independent ai fi, recunoaste ca ai nevoie si de o persoana care sa te motiveze si sa te inspire pentru a avansa. O astfel de persoana iti intelege nevoile si stie cum sa te sustina astfel incat sa te indrepti in directia buna conform Entrepreneur.com.

2. Nu esti dispus sa faci sacrificii

Nu te intreba de ce nu ajungi nicaieri daca nu esti dispus sa faci compromisuri; trebuie sa renunti la anumite lucruri care nu iti permit sa progresezi. Daca crezi ca trebuie sa investesti mai mult timp si efort in munca ta decat in relatiile pe care le ai dar iti vine greu sa o faci, stabileste-ti mai intai prioritatile. Ce conteaza cel mai mult pentru tine?

3. Ti-e teama de esec

Teama de esec te imobilizeaza; atunci cand trebuie sa actionezi, preferi sa te complaci intr-o stare de pasivitate intrucat ti-e teama sa risti. Este un scenariu destul de cunoscut de care nu poti scapa decat luand decizia de a actiona. Chiar daca vei da gres, faptul ca ai incercat si ti-ai dat silinta te apropie si mai mult de posibilitatea de a avea succes in viitor. De ce sa traiesti cu regrete?

4. Obiectivele tale nu sunt clare

Trebuie sa stii de la bun inceput care iti sunt prioritatile pentru a-ti putea stabili mai apoi obiectivele. In momentul in care acestea nu sunt bine definite, directia spre care vrei sa te indrepti va fi la fel de neclara, motiv pentru care nu vei sti care sunt pasii pe care trebuie sa ii faci. Acorda timp elaborarii unui plan bine pus la punct.

5. Crezi ca nu poti evolua

Din moment ce nu iti imaginezi ca poti ajunge o persoana de succes, lipsa ta de incredere in propriile forte va sta in calea posibilelor realizari. Daca tu nu crezi in tine de ce te-ai astepta ca ceilalti sa se bazeze pe tine?

6. Consideri ca succesul depinde de context

Cand depinzi foarte mult de circumstantele in care te afli, crezand ca acestea sunt principalul factor care te tine in loc astfel incat sa nu iti atingi obiectivele, uiti ca nimic nu sta in calea ta: intotdeauna poti gasi o solutie pentru a duce la bun sfarsit planul tau.

7. Iti petreci timpul cu persoane nepotrivite

Inca un lucru de care depinde succesul tau este anturajul pe care ti l-ai format. Nu trebuie sa excludem posibilitatea ca uneori ne lasam influentati de ideile celor din jurul nostru. Valorile si telurile acestora ne pot determina sa adoptam atitudinea potrivita pentru a ne atinge obiectivele. Propriile lor realizari pot fi o sursa de inspiratie care sa ne incurajeze sa actionam.

8. Uiti ca banii pot sa iti ofere libertate

Banii te pot scapa de anumite constrangeri oferindu-ti posibilitatea sa te bucuri astfel de cat mai multa libertate. Parca te simti mai liber atunci cand nu trebuie sa iti faci griji pentru ziua de maine, nu? Acesta este inca un motiv pentru care ar trebui sa te concentrezi pe beneficiile aduse de bani.

9. Nu investesti destul in dezvoltarea abilitatilor tale

Nimeni nu devine milionar daca sta toata ziua in fata ecranului TV sau daca doarme 12 ore pe noapte. Multi dintre noi nu vedem decat rezultatele bune obtinute de altii fara sa luam in considerare si efortul mare care a fost investit. Inca un lucru de retinut: milionarii nu se asteapta intotdeauna sa obtina rezultate din prima; ei investesc mult in abilitatile si cunostintele pe care si le insusesc potrivit Lifehack.org.

Sursa foto: Bani, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri