Ce anume sta in calea succesului nostru? Cel mai probabil este vorba despre minciunile pe care ni le spunem noua insine.

Uneori nu vrem sa facem fata adevarului. Asa ca preferam sa ne lasam convinsi de scuzele pe care le inventam pentru a nu actiona. Ne este teama de fapt de succes si de tot ce prespune acesta fie ca e vorba de timpul investit sau de sacrificiile facute. Astfel nu ne ramane decat sa ne lasam purtati de convingeri false care ne stau in calea succesului.

1. Nu stiu ce sa fac

Fii sincer cu tine insuti. Chiar te-ai gandit la toate solutiile pentru problemele cu care te confrunti? Cu siguranta ca incertitudinea ta poate fi justificata insa de cele mai multe ori se intampla sa nu stii pe ce drum sa o apuci din cauza faptului ca nu ai incercat sa gasesti un raspuns.

2. Sunt prea ocupat

In ziua de azi toata lumea este ocupata. Important este sa stii care iti sunt prioritatile. Esti dispus sa faci anumite sacrificii pentru lucrul pe care ti-l doresti cel mai mult de la viata? Daca chiar vrei ceva cu adevarat iti vei face timp indiferent de situatie conform Addicted2success.com.

3. Am facut tot ce am putut

In momentul in care esti convins de faptul ca ai esuat chiar daca ti-ai dat silinta, nu faci decat sa iti limitezi posibilitatile. Cu alte cuvinte, iti subestimezi potentialul in asa fel incat sa nu poti da tot ce ai mai bun din tine in viitor si sa ratezi astfel oportunitatile care apar pe parcurs. Si daca crezi ca poti si daca consideri ca nu esti in stare de ceva, tot ai dreptate.

4. Sunt prea obosit

Sau esti prea comod ca sa actionezi. Nu cumva te folosesti de aceasta scuza pentru ca este mult mai placut sa stai degeaba decat sa te implici in anumite activitati productive? Gandeste-te la urmatorul lucru: nu vei obtine niciodata rezultate bune daca nu renunti la zona ta de confort si cel mai rapid mod de a face asta este sa iei decizii. Este vorba despre hotararile care iti schimba viata, treptat, oricat de neinsemnate ar fi ele.

5. Nu ma pot descurca singur

Toate marile realizari nu presupun neaparat efortul mai multor persoane; este de ajuns ca cineva sa aiba o singura idee grozava si ambitia necesara pentru a avea parte de succes. Sa fii ajutat nu este un lucru rau insa cum altfel sa stii de ce esti in stare daca simti ca depinzi mereu de cineva?

6. Ceilalti sunt mai buni decat mine

Asta este pur si simplu auto-sabotarea care nu te lasa sa vezi imaginea de ansamblu. De fapt nu conteaza daca esti mai bun decat ceilalti ci daca iti dai silinta pentru a deveni mai bun in ceea ce faci. Lucreaza la propriul tau piedestal pe care sa stai.

7. Nu stiu de unde sa incep

Aceasta scuza nu isi are locul odata ce ti-ai setat obiectivele. Intotdeauna exista posibilitatea sa te raportezi la modul in care alte persoane au reusit sa obtina succes. Pe masura ce incepi sa faci primii pasi vei observa ca telul tau nu este deloc imposibil; trebuie sa fii totusi realist.

8. Nu am de ales

Mereu ai optiunea de a alege. In loc sa dai vina pe altii, pe circumstante sau pe destin trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru faptele tale.

9. Valoarea mea este determinata de munca

Nici macar un singur aspect al vietii tale nu te defineste potrivit Inc.com. Valoarea ta este strans legata de toate faptele tale, de modul in care gandesti, de cine esti de fapt cu adevarat. Este riscant sa consideri ca identitatea ta depinde de jobul pe care il obtii; in absenta unei cariere stralucite nu vei putea fi multumit de munca ta.

10. Trebuie sa fie perfect

Dorinta de a atinge perfectiunea nu te ajuta intotdeauna sa progresezi chiar daca acesta este scopul. Ba mai mult decat atat, te tine pe loc: nu vrei sa risti pentru ca ti-e teama ca ai putea da gres si ca astfel imaginea perfecta pe care o ai in minte ar putea fi deformata.

11. Daca fac ceea ce-mi dicteaza inima, totul va fi bine

Nu este bine mereu sa te axezi numai pe sentimentele tale si sa excluzi din peisaj gandirea rationala sau intuitia. Trebuie sa gasesti un echilibru intre acestea pentru a nu face ceva ce vei regreta mai tarziu.

Sursa foto: Drum, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »


Setari Cookie-uri