Biblia si cartile din seriile "Urzeala tronurilor", de George R. R Martin, si "Cincizeci de umbre ale lui Grey", de E.L. James, se numara printre volumele uitate frecvent in avioane de calatorii grabiti, potrivit dailymail.co.uk.

In jur de 500 de carti si 1.400 de eBook readere sunt lasate la bordul avioanelor British Airways in fiecare an. Totodata, jurnale, planificari de nunta si chiar si cecuri se numara printre obiectele gasite de insotitorii de bord ai acestei companii aeriene si care au fost uitate in avioane de pasageri. In ceea ce priveste genurile literare, cartile cel mai des uitate in avione sunt cele din categoria "chick lit". Insa cartea cel mai des uitata in avioane este biblia, aceasta reprezentand 6% dintre volumele lasate in urma de calatorii grabiti, potrivit Mediafax.

Potrivit unui sondaj recent, cartile sunt cele mai populare obiecte care au legatura cu lectura pe care pasagerii le iau la ei in timpul zborului. In fapt, trei din cinci persoane intervievate au spus ca au luat cu ele o carte in timpul calatoriei cu avionul. In schimb, doar una din cinci persoane a spus ca prefera sa citeasca o carte in format eBook in timp ce calatoreste cu avionul. Totodata, femeile sunt mai degraba cele care detin un e-reader, decat barbatii.

Ca parte a acestei cercetari, British Airways a intocmit si o lista cu genurile uitate frecvent de calatori in avioane, in ultimele trei luni. In timp ce romanele detin 22% din acest top al celor mai uitate carti din avioane, clasamentul cuprinde si thrillere, carti de calatorie si volume de non-fictiune. Totodata, printre cele mai populare biografii uitate de calatori in avioane se numara cele semnate de Hillary Clinton, Lewis Hamilton si Roger Federer. In cadrul acestui sondaj au fost chestionate 1.000 de persoane.

Sursa foto: eBook/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri