Ce inseamna o alimentatie echilibrata si naturala? Cati dintre noi stim care este aportul de vitamine necesar pentru un adult?

Trendurile gastronomice din ultimii ani aduc tot mai mult in prim plan necesitatea de a avea o viata sanatoasa bazata pe o alimentatie echilibrata si naturala. Aparitia acestor tendinte are legatura directa cu analiza vietii consumatorilor, cu schimbarile de mediu si cu initiativele unor bucatari renumiti din domeniu.

Dar ce inseamna o alimentatie echilibrata si naturala? Cati dintre noi stim care este aportul de vitamine necesar pentru un adult? Sau ce importanta are vitamina C pentru organismul nostru? Dar betacaroten?

In ultima perioada, au aparut o multime de studii care ne explica care sunt beneficiile anumitor fructe sau legume, ce este bine sa incluzi in alimentatie sau cat de important este sa faci o cura de detoxifiere. Insa, stilul de viata activ nu ne permite sa acordam o atentie sporita alimentatiei si astfel este necesar sa gasim solutii utile si rapide pentru starea de bine si imbunatatirea tonusului.

Un exemplu este includerea in alimentatia zilnica a sucurilor naturale, realizate foarte usor prin presare la rece. Conform multor studii realizate in Coreea de catre universitati, s-a demonstrat ca sucul obtinut prin presarea la rece permite absorbtia nutrientilor de aproape 4 ori mai rapid decat in cazul in care legumele sau fructele sunt consumate ca atare. Astfel, timpii de absorbtie se situeaza in intervalul 10-15 minute in cazul unui suc obtinut prin presare la rece, versus 3,5 ore in cazul consumului clasic de fructe si legume. De asemenea, sucurile prin presare la rece precum cel de tomate ofera 25% din necesarul zilnic de vitamina C.

Sucurile naturale pastreaza aproximativ 95 % din vitaminele si enzimele de care are nevoie un organism adult. Ca sa ajungi prin consumul de fructe si legume neprocesate la echivalentul cantitatii de nutrienti continute de o jumatate de litru de suc, ar trebui sa incluzi in dieta circa un kilogram de morcovi, 10-12 mere sau aproape 4 kilograme de spanac crud.

Un alt exemplu este sucul verde de iarba de grau, bogat în clorofila, care are puterea de a detoxifia ai vindeca rani intr-un timp redus. Sucul contine 70% clorofila, fapt pentru care consumul acestei bauturi ajuta la purificarea si regenerarea sangelui. Fiind un puternic detoxifiant cu efecte imediate, sucul verde de grau se bea in doze mici de 30-50ml. Raw Chef Ligia Pop recomanda obtinerea acestui suc cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings si ne propune mixarea sucului cu fructe si legume pentru a obtine un smoothie delicios si sanatos.

Morcovii sunt o sursa importanta de nutrienti mai ales datorita betacarotenului, un excelent antioxidant, care impiedica oxidarea celulelor si protejeaza organismul de radicalii liberi ce cauzeaza aparitia bolilor cronice. Numerose studii au demonstrat ca prezenta din abundenta a antioxidantilor in regimul alimentar pot intari sistemul imunitar, reducand riscul de boli ale inimii. 200 ml de suc de morcovi obtinut prin presare la rece ofera peste 70% din necesarul zilnic de betacaroten.

Multi dintre noi folosim acasa, pentru a face sucuri, storcatoare conventionale cu centrifuga. Aceste produse are un mare dezavantaj pentru ca forta centrifuga incalzeste sucul distrugand vitaminele si nutrientii si grabind procesul de oxidare.

Prin presarea la rece, sucul este extras lent, cu viteze de 60 rpm, reducandu-se la minim reactiile oxidative. Datorita vitezei mici de rotatie sucul nu este incalzit sau aerat, astfel, se mentin intacte enzimele si vitaminele, rezultand un suc de calitate superioara, cu un nivel nutritiv si terapeutic mult mai ridicat.

Putem realiza o varietate de sucuri, smoothie-uri si chiar inghetata foarte usor si repede utilizand ultima inovatie in materie de storcatoare prin presare la rece, slow juicer-ul, Kuvings. Fata de un storcator clasic, Kuvings permite obtinerea unui suc 100% omogen, bogat in vitamine, enzime si alte substante nutritive. Poate stoarce la viteza redusa (60 rpm) atat legume si fructe, cat si frunze, verdeturi, iarba de grau, germeni sau radacinoase. In plus, palnia extra larga (7.5 cm) permite introducerea fructelor si legumelor intregi, fara a mai fi necesara taierea acestora.

Storcatorul este usor de montat si de folosit, peria rotativa de curatare permite curatarea aparatului mult mai rapid si fara efort. Motorul puternic de 240W, are garantie 5 ani si asigura o calitate constanta, functioneaza silentios si stoarce chiar si legume tari.

Alege o alimentatie echilibrata si diversificata in care sucurile si smoothie-urile joaca un rol important si ofera o mare parte din necesarul zilnic de vitamine si nutrienti.

Mai multe detalii si retete gasiti pe site-ul oficial www.kuvings-romania.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri