Povestea celui mai cunoscut motor de cautare al Internetului, Google, a inceput in 1996, cand Larry Page si Sergey Brin, doi studenti de la universitatea Stanford au pus bazele firmei care avea sa ajunga un gigant al tehnologiei si una dintre cele mai valoroase din lume. Cei doi tineri antreprenori, ajunsi acum miliardari, si-au publicat in mai multe randuri o lista scurta cu lecturile ce le-au influentat gandirea si cariera. Merita citite!

Intr-un interviu acordat inainte ca Google sa fie listata, Sergey Brin povestea despre doua carti care i-au marcat existenta si i-au dirijat dorinta de a modela tehnologia in folosul oamenilor. Surprinzator sau nu, cele doua carti se regasesc si pe lista scurta a cofondatorului Larry Page.

"Surely You're Joking, Mr. Feynman!" este autobiografia inedita si amuzanta a fizicianului american Richard P. Feynman, castigator al premiului Nobel in 1965. Cartea este tradusa in romana sub titlul "Va tineti de glume, domnule Feynman! Aventurile unui personaj ciudat". Brin declara ca este una dintre cartile care i-au influentat viata, mai ales ideile lui Feynman despre intrepatrunderea artei cu stiinta.

Brin este insa si un mare fan al lecturilor science fiction, nuvela "Snow Crash" a lui Neal Stephenson fiind una dintre cartile favorite din care a invatat multe. "A anticipat in mare masura ceea ce avea sa se intample, fiind cu 10 ani inaintea timpurilor", a spus Sergey Brin. Cartea a fost desemnata si una dintre cele mai bune 100 de nuvele din literatura engleza intr-un top al revistei Times.

Larry Page, celalalt cofondator al gigantului Google, a desemnat patru dintre cartile fizicianului Richard P. Feynman la capitolul lecturilor care i-au influentat viata si gandirea.

O lista scurta a cartilor care au schimbat viata lui Larry Page arata in felul urmator:

In prezent, Google valoreaza pe bursa peste 450 miliarde de dolari si are proiecte multiple, care au depasit de mult sfera cautarilor pe Internet. Printre cele mai interesante se numara Calico (un proiect de extindere a vietii), proiectul automobilelor autonome, Project Ara sau Google X, un proiect invaluit in mister, condus de Sergey, prin care compania isi propune sa faca salturi tehnologice.

Fondatorii Google au anuntat recent ca vor construi un nou conglomerat, Alphabet Inc, care urmeaza sa incorporeze unitatile tot mai diversificate de afaceri si de investitii, ce aduc totusi mai putin profit imediat decat motorul de cautare pe Internet. Larry Page a anuntat, intr-o postare pe blogul oficial al companiei, ca Alphabet este o "colectie de companii", in care Google este cea mai mare dintre ele.

Sursa foto: Google, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri