Lansarea ceasului Samsung Gear S2 a fost umbrita de prezentarea noilor smartphone-uri Galaxy Note 5 si Galaxy S6 Edge+ din urma cu cateva zile, asta desi gigantul sud-coreean isi pune foarte mari sperante in succesul pe piata al noii game de smartwatch-uri.

Apple Watch a castigat detasat lupta de pana acum cu toti rivalii care au lansat pe piata ceasuri inteligente, iar Samsung trebuie sa recupereze din decalaj. Daca la inceput sud-coreenii dominau piata, astazi lucrurile s-au schimbat, ceasul Apple acaparand peste 70% din piata de profil, conform celor mai noi statistici.

Samsung Gear S2 va fi prezentat pe larg in cadrul targului de tehnologie IFA din Berlin, la inceputul lunii septembrie. Dupa ce modelele anterioare lansate de Samsung aveau o forma patratoasa ori dreptunghiulara, gigantul sud-coreean a optat de aceasta data pe un model cu ecran rotund si o bratara metalica, ce ii confera ceasului un aspect mult mai elegant si mai apropiat de traditionalul ceas de mana.

Samsung a lucrat si la optimizarea software-ului dedicat ceasului inteligent – una destinata starii vremii, alta de timp pe glob si o aplicatie de cronometru, precum si o aplicatie care monitorizeaza activitatea fizica. In plus, noul Gear S2 al celor de la Samsung este dotat si cu un senzor de monitorizare a ritmului cardiac.

Per ansamblu, dispozitivul lansat de Samsung este un mare upgrade fata de versiunea anterioara a acestuia. Nu este foarte clar in acest moment daca noul Gear S2 al sud-coreenilor ruleaza sistemul de operare Tizen sau o versiune modificata a sistemului de operare Android Wear, cu o serie de aplicatii personalizate de catre Samsung.

Ca si in cazul predecesorului sau, ceasul inteligent nu va fi unul foarte accesibil, asa cum nici Apple Watch nu este un gadget la indemana oricui. In Romania, Samsung Gear S avea un pret de vanzare in magazinele online de circa 1.800 de lei. In prezent, in oferta eMAG, ceasul Gear S are o reducere de pret, acesta putand fi achizitionat la 1.400 de lei. Spre deosebire de smartwatch-ul Samsung, Apple Watch are un pret de vanzare in Romania de peste 3.000 de lei. Am gasit un pret bun al acestui model in magazinul evoMAG.

Apple Watch isi zdrobeste concurenta si ia 75% din piata totala de ceasuri inteligente

Apple Watch, unul dintre cele mai asteptate gadget-uri ale anului din partea companiei americane, s-a dovedit un succes, cel putin la nivel statistic, asta desi nu a depasit asteptarile analistilor in materie de vanzari.

Potrivit celor mai noi date oferite de catre Strategy Analytics (SA), Apple a reusit ca la finalul celui de-al doilea trimestru al acestui an sa obtina peste 75% din piata globala de smartwatch-uri (75,5%), luand cu mult fata rivalilor de la Samsung, companie care la nivelul anului trecut aveau o cota de piata de 73,6% in totalul vanzarilor de ceasuri inteligente raportat la acelasi interval analizat.

Samsung a pierdut usturator batalia cu Apple pe segmentul ceasurilor inteligente, in prezent ponderea in total vanzari de ceasuri inteligente pentru gigantul asiatic fiind de numai 7,5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri