Pe 22 august 2015, a luat startul o expeditie romaneasca ce isi propune ca obiectiv escaladarea celui mai inalt varf al Africii, Uhuru Peak (5.895 m), eveniment care a generat si o campanie de colectare de fonduri pentru sustinerea copiilor bonavi de cancer.

“A fost un vis al copilariei mele sa ajung in acest tinut indepartat si plin de mister. Una din primele carti primite cand eram mica a fost Basmele Africii, o colectie de povesti din care bunatatea si intelegerea asupra vietii razbateau altfel printre randuri fata de povestile pe care le citisem pana atunci. Acela a fost primul moment in care m-am intrebat cum arata in realitate un loc cu astfel de oameni si mi-am dorit ca odata in aceasta viata sa il vizitez. Iata ca acest moment a venit!”, a declarat Eliza Nitescu, participanta la expeditie si initiatoarea campaniei EKILIBRU CA IN CER.

Campania de sustinere a copiilor bolnavi de cancer sprijina proiectul “Scoala de spital”, demarat in 2012 la Institutul Clinic Fundeni si Institutul Oncologic Bucuresti “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”. Proiectul se adreseaza copiilor si tinerilor cu diferite forme de cancer, boli ale sangelui sau anemii grave. In prezent, acest proiect se poate desfasura doar prin implicarea persoanelor sau companiilor private, cu sprijinul finantarii acordat de acestea.

Aproximativ 70.000 persoane sunt bolnave de cancer, iar peste 500 de copii sunt diagnosticati cu o forma de cancer in fiecare an in tara noastra. Dupa datele furnizate de Ministerul Sanatatii, 60% dintre copiii si adolescentii bolnavi de cancer sunt spitalizati in Bucuresti in cele doua unitati de specialitate si anume Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu si Institutul Clinic Fundeni. Ei sunt fortati sa intrerupa temporar sau definitiv scoala, din cauza tratamentului sau din cauza recidivarii bolii. Acesti copii si tineri doresc sa invete, sa citeasca, sa participe la sesiuni educative, sa se gandeasca la o profesie pe care o pot practica in viitor. Acesti copii si tineri viseaza la lumea normala pe care sa o construiasca si in care sa aiba locul lor. Cu ajutorul proiectului “Scoala de spital”, copiii si adolescentii bolnavi de cancer primesc sansa ca pe timpul spitalizarii sa isi poata continua studiile chiar in mediul in care sunt internati.

Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa este convingerea Asociatiei P.A.V.EL., angajata zi de zi in misiunea de sustinere a increderii in vindecare a copiilor internati in sectia de Oncopediatrie a Institutului Fundeni. Fiecare ajutor conteaza in batalia cu cea mai necrutatoare boala si este esential ca tot mai multi voluntari si donatori sa se implice in aceasta lupta, cu atat mai mult tinand cont de faptul ca astazi, cancerul este a doua cauza de mortalitate in randul copiilor romani.

„Pe KILIMANJARO voi fi mai aproape de echilibrul de care au nevoie in viata acesti copii atinsi de cea mai necrutatoare maladie, pentru ca viata lor sa nu mai insemne cancer, ci sa se transforme intr-o viata CA IN CER!”, sustine Eliza Nitescu, hotarata sa atinga varful purtand in suflet misiunea incredintata de copii. In aceasta expeditie este prezenta si Luminita Roman, o sibianca iubitoare a muntelui, care s-a antrenat pentru aceasta experienta si abia asteapta sa ia startul aventurii de pe continentul negru.
Eliza Nitescu este la a doua tentativa de a escalada un varf important (escaladarea Kilimanjaro, Africa si atingerea varfului Uhuru Peak 5.895 m,), in luna Iulie a anului 2014 ea reusind sa ajunga pe cel mai inalt varf al Alpilor, Mont Blanc, avand de asemenea o cauza de suflet – ARIPI CA IN CER (campanie al carei beneficiar a fost tot Asociatia P.A.V.E.L.). Ea si-a propus ca in fiecare an sa indeplineasca un obiectiv montan mare, iar pentru 2016 are in plan atingerea celui mai inalt varf din Europa, Elbrus (5.642 m).
“Doar impreuna putem readuce echilibrul in viata celor care au nevoie de ajutorul nostru. Numele fiecarui donator va fi scris pe steagul care va ajunge pe UHURU PEAK, dar mai ales, numele fiecarui donator va ramane scris pentru totdeauna in destinul unui copil caruia ii poti reda viata. Fii recunoscator pentru viata frumoasa si lipsita de griji pe care o ai si alege sa iti pese de cei de langa tine!” este indemnul Elizei, care ii invita la un gest umanitar pe toti aceia care au puterea de a schimba ceva in destinul celor care au toata viata inainte – copiii!

Donatiile se pot face direct in contul Asociatiei P.A.V.E.L., RO16BPOS71003031332RON01, deschis la BancPost, cu mentiunea: donatie pentru campania EKILIBRU CA IN CER sau prin intermediul platformei Galantom, la urmatorul link:


http://pavel.galantom.ro/ekilibrucaincer

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri