Povestile de succes se nasc din pasiuni si vise marete. Unde mai pui si perseverenta si curajul de a porni la drum chiar si cand contextul nu este ca cel din vis, reusita este cu atat mai mult de apreciat. Este si cazul lui Dumitru Balan, un tanar afacerist ce detine o scoala de dans. Afacerea in sine a dezvoltat-o mai mult pentru ca isi dorea sa fie independent si sa aiba un job practicat cu dedicare si pasiune.

Si-a deschis o scoala de dans, Latino-Time, si are in prezent grupe de copii si adulti care isi fac programare din timp pentru a mai avea loc in orarul lor. Sunt suprasolicitati si privind in urma iti vine greu sa crezi ca totul a pornit de la o investitie modica.


Inceputurile Latino-Time

O pasiune personala l-a facut pe Dumitru Balan sa isi doreasca sa impartaseasca cunostintele acumulate. A ales un spatiu potrivit pentru asta, desi nu cu o suprafata foarte mare, iar cu cei 100 de euro disponibili s-a gandit ca nu are nimic de pierdut. Atat a fost investitia sa: 100 de euro. A avut succes si asta nu numai din norocul incepatorului; piata scolilor de dans era la inceput, stilul latino prindea foarte bine indiferent de varsta si pe deasupra venea cu ceva nou, antrenant si cu o alternativa a sportului.

“Miscarile sunt ample, complexe si un cunoscator de dansuri latino stie despre ce vorbesc. Dar eu ma adresam lumii de rand, omului obisnuit care poate nu doreste performanta, ci acel ceva relaxant, un dans de placere, un timp liber petrecut intr-un altfel de mediu. Asa cred ca i-am cucerit in prima faza.” spune detinatorul scolii de dans, Dumitru Balan.

A dat lovitura mai ales la categoria de copii. Acum are servicii extinse si isi deschide usile scolii de dans pentru orice grupa de varsta. Insa la inceput, privind din perspectiva unui viitor tata la randul sau, isi dorea sa isi dedice serviciile copiilor. Ei au nevoie de ceva educativ, de sport pentru a creste si a se dezvolta in armonia formelor si a echilibrului. Asa ca a inceput cu o grupa de 15 copii – primii lui cursanti. Acum sustine, prin programul scolii de dans, aprofundarea dansurilor latino si moderne cu nenumarate grupe de copii. Mai sunt si adultii, mai sunt si cei de varsta intermediara, avansati sau nu.


“Conteaza sa faci totul cu pasiune si mai apoi cu risc”

“Nu aveam de unde sa stiu ce succes voi intalni pe aceasta nisa. Pur si simplu m-am gandit ca as putea face mai mult decat sa imi traiesc un vis, as putea chiar sa imi intretin familia practicand asa ceva.“ spune tanarul antreprenor. Ca un sfat pentru cei care si-ar dori sa porneasca la drum spune ca nu este un studiu de caz, ci implica doar “pasiunea unui om care si-a incercat sansele in materie de business.”

In cazul sau, timpul a fost unul potrivit. A inceput afacerea cand piata de profil nu era una ticsita de oferte; nu existau atat de multe scoli de dans precum sunt in prezent. Si in plus, el ofera ore combinate, in cadrul carora se invata pasii mai multor tipuri de dansuri latino , de societate si moderne. Programul este si el avantajos: flexibil si accesibil, atat pentru copiii cu programul incarcat la scoala sau la gradinita, cat si pentru parintii acestora, aglomerati de treburi si griji firesti, de trafic si probleme de zi cu zi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri