Nu mai este o surpriza faptul ca mobila la comanda a devenit, cel putin in ultimii ani, o cerinta la cote inalte. In medie cel putin 1 din 3 cumparatori prefera mobila la comanda si nu cea standard. Explicatia lor consta in pretentii, un context favorabil pentru cei care detin o afacere in domeniu. Asa se naste un alt segment de activitate la nivel de productie de mobila, cel al mobilei cu pretentii.

Unul din producatorii de renume pe aceasta nisa, Arta-Mobilei, marturiseste ca business-ul de acest gen cunoaste transformari: „La inceput, cine comanda mobila se presupunea ca detine si un spatiu foarte mare si atunci nu ii convenea sa aleaga ce se gasea in magazin. Era vazuta ca un moft. Abia acum isi dau seama ca e necesitate. Si da, cerintele sunt tot mai mari.” Chiar contrabalanseaza vechea metoda de comert a mobilei, de marimi si forme standard.

Cerinte in tipul de mobila la comanda

La inceput, nisa business-urilor devenea sursa perfecta pentru un comert mai prosper. Cu alte cuvinte, corporatiile incepeau sa puna accent pe mobilier si veneau sa comande piese sofisticate si in egala masura practice. Se intampla in anii trecuti, cand fabrica celor de la Arta-Mobilei devenea suprasolicitata: „Printre primele piese la comanda realizate au fost cele specifice de birou, seturi, cat si piese conexe, precum canapele si fotolii. Apoi a fost trendul camerelor de copii cu mobila pe masura, ca acum sa avem orice piesa de mobilier ceruta sa fie facuta pe comanda.” spun cei de la Arta-Mobilei.

Un rasfat in plus se refera si la cererile din categoria mobila dormitor. In special la categoria de paturi sau spatii de depozitare, precum dulapurile, exista inalte pretentii. Insa pe masura a ceea ce se executa vine si pretul. Raportat la acest aspect, este vizibila cresterea acestui segment. Chiar daca nu mai este de lux, restransa pentru o categorie de oameni, cu accesibilitate mai mare, asta nu inseamna ca mobila pe comanda a devenit banala. Un set pentru camera spre exemplu, ce include pat, dulap dublu, comoda si doua noptiere poate depasi si 3500 de lei. Ori in sistem personalizat, unde se adauga finisaje alese dupa bunul plac, detalii de design, alte dimensiuni si cerinte proprii, pretul poate varia.


Modele captivante, cheia de succes

Ca si orice tip sau segment de business, mobila la comanda ar putea foarte bine sa devina un interes minor fata de trendul actual, caz in care, o firma producatoare ar avea nevoie de o barca de salvare. Situatiile sunt diverse insa; reprezentantii Arta-Mobilei marturisesc: „Oferim modele captivante, posibilitatea de a comanda orice tip de mobila, adica suntem pe gustul clientilor indiferent de ceea ce isi doresc. Mai apoi suntem proprii producatori si furnizori, ceea ce ne permite sa ne gestionam mai bine stocurile.”

Arta-Mobilei isi desfasoara activitatea avand punctul de lucru in Bucuresti. Fac asta inca din 2007. Actual, acapareaza si piata online pentru a facilita expunerea de oferte si modul in care clientii ajung la ei. Executa comenzi de orice fel, de la mobila clasica la cea simpla sau de stil urban, modern, extravagant.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri