Cea de-a doua editie a Fête de la Gastronomie, manifestare care celebreaza gastronomia franceza, va fi organizata in perioada 24 - 28 septembrie, in Bucuresti, printr-o serie de evenimente care vor avea loc in 31 de localuri, hypermarketuri si o librarie, conform Mediafax.

Restaurantele, hotelurile, barurile, patiseriile, hypermarketurile si libraria care iau parte la aceasta sarbatoare organizeaza si brunch-uri, ateliere de oenologie si propun oferte la produsele frantuzesti in lanturile de retail.

Cu ocazia Fête de la Gastronomie 2015, vor fi prezenti in Romania, la diferite evenimente, John Euvrard, care timp de 15 ani a fost prim somelier al maestrului bucatar Paul Bocuse si, in 2007, a fost ales Somelierul Anului in Franta, Chef Simone Zanoni, de la restaurantul Gordon Ramsay au Trianon de la Versailles, cotat cu doua stele Michelin, si adjunctul acestuia, Giacomo Seregni.

Pentru data de 27 septembrie, Institutul Francez din Romania isi va deschide portile si propune activitati interactive pentru copii si degustari de produse cu specific frantuzesc. In plus, un show culinar special la care vor participa mai multi maestri bucatari romani, dar si invitatul special Simone Zanoni, va avea loc la Metro Gastronomy Competence Center, pe 24 septembrie, de la ora 9.00.

In contextul in care la Paris se va organiza, intre 30 noiembrie si 11 decembrie, cea de-a 21-a Conferinta ONU pe tema schimbarilor climatice - Paris Climat 2015 - libraria Humanitas Cismigiu gazduieste o masa rotunda pe tema risipei alimentare si a noilor modalitati de productie si consum intitulata "Paris Climat 2015: Consumul responsabil de la agricultura la gastronomie. Cum sa fim creativi?", pe 27 septembrie, de la ora 11.00.

Evenimentele sunt organizate de Ambasada Frantei in Romania, Camera de Comert si Industrie Franceza in Romania, Institutul Francez din Romania si Business France, alaturi de partenerii lor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri