Aproximativ 300 de expozanti, peste 700 de evenimente editoriale, participanti in premiera, dar si multe surprize ii asteapta pe iubitorii de literatura, in perioada 18 - 22 noiembrie, la Targul International Gaudeamus - Carte de invatatura din Bucuresti.

Targul International Gaudeamus este principala componenta a Programului Lectura, un proiect de anvergura nationala initiat de Radio Romania in 1994, avand ca principal obiectiv sustinerea culturii romanesti prin evenimente expozitionale dedicate cartii si educatiei. Sloganul editiei din acest an a Targului International Gaudeamus, care va avea loc in perioada 18 - 22 noiembrie, in Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo din Bucuresti, este "Cel mai citit targ de carte, de la cel mai ascultat radio", scrie Mediafax.

La conferinta de presa, Oltea Serban-Parau a prezentat, pe scurt, ce a insemnat Gaudeamus pana in prezent, respectiv 90 de targuri in Bucuresti si in tara, peste 2.485.000 de vizitatori si aproape 9.700 de manifestari, organizate in acest cadru.

De asemenea, directoarea Centrului Cultural Media Radio Romania a precizat ca, la editia din acest an a Targului Gaudeamus, sunt pregatite foarte multe noutati, pentru ca organizatorii si-au propus sa fie "buni ghizi in domeniul cartii".

Astfel, vor fi aproximativ 300 de expozanti - un nucleu puternic si bine definit de edituri romanesti cu traditie, institutii de invatamant, difuzori de carte si publicatii, asociatii profesionale si organizatii active in domeniile cultura si educatie, prezente an de an la Gaudeamus, carora li se adauga numerosi participanti in premiera si peste 700 de evenimente editoriale si profesionale. Potrivit directoarei Centrului Cultural Media Radio Romania, Gaudeamus reprezinta un loc de intalnire pentru un public foarte divers si numeros si sansa cititorilor de a avea contacte vii cu alti oameni, cu alti iubitori de carte.

Invitatul de onoare al editiei din acest an este GADIF - Grupul Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone din Romania, iar presedintele de onoare al Targului Gaudeamus 2015 este Victor Ieronim Stoichita, reputat cercetator si profesor de istoria artei, stabilit in prezent in Elvetia.

GADIF, institutie creata in urma summitului Francofoniei de la Montreux din 2010, de reprezentantii statelor si guvernelor membre ale Organizatiei Internationale a Francofoniei in Romania, are ca obiectiv sustinerea si promovarea limbii franceze si a valorilor de diversitate culturala si lingvistica, de pace, democratie si drepturile omului.

Programul variat al invitatului de onoare cuprinde peste 20 de evenimente organizate in acest interval in incinta targului si in alte spatii din Bucuresti (mese rotunde cu tematica francofona, lansari de carte, o expozitie de fotografii suprarealiste si numeroase alte activitati, sustinute de scriitori, artisti, profesori de istoria artei si a literaturii, nume bine cunoscute in peisajul cultural contemporan francofon).

Ca in fiecare an, si la aceasta editie vor fi oferite premiile Targului International Gaudeamus, pe 22 noiembrie, de la ora 17.00.

Accesul publicului in incinta targului se va face pe baza biletelor, in valoare de 5 lei, si a abonamentelor de intrare, in valoare de 10 lei, valabile pentru toata perioada, care vor constitui, totodata, si suportul pentru tombola Gaudeamus. Ca si la editiile precedente, numeroase categorii de public, bine reprezentate ca pondere in numarul total de vizitatori, vor beneficia de acces gratuit in incinta: prescolarii, elevii, studentii, cadrele didactice, alti profesionisti din domeniile editorial-educational, jurnalistii, pensionarii, persoanele cu dizabilitati si insotitorii acestora, grupurile organizate, sunt cei care pot intra la targ gratuit, pe baza documentelor specifice fiecarei categorii (daca este cazul).

Programul de vizitare este zilnic, intre orele 10.00 si 20.00. Cea de-a 22-a editie a Targului International Gaudeamus, care va avea loc in perioada 18 - 22 noiembrie, este initiata si organizata de Radio Romania. Deschiderea oficiala va avea loc pe 18 noiembrie, la ora 12.00.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri