Daca esti la inceput de cariera sau vrei sa te perfectionezi in domeniul afacerilor, wall-street.ro iti prezinta o serie de carti care te vor ajuta sa iti indeplinesti cu succes obiectivele. De la sfaturi legate de primul interviu de angajare, la ponturi pentru a fi un interlocutor agreabil si pana la idei pentru a lua cele mai bune decizii in afaceri, iata cartile pe care nu trebuie sa le ratezi.

1. Tata bogat, tata sarac - Autorul Robert T. Kiyosaki arata in paginile cartii Tata bogat, tata sarac ca, in principal, problemele financiare provin din faptul ca anii multi de scoala nu ne invata nimic despre cum functioneaza banii, ci doar cum sa muncim din greu pentru ei.

Aceasta carte arunca in aer mitul care spune ca trebuie sa castigi mult ca sa te imbogatesti.

2. Secretele succesului - Sfaturile lui Dale Carnegie va arata cum sa deveniti un interlocutor agreabil, de ce e bine sa faceti complimente dezinteresate, cand e cazul sa va retrageti dintr-o disputa, ce anume trezeste dorinta de cooperare a partenerilor, cum sa faceti o buna impresie de la prima intalnire, cat de important e zambetul, prin ce strategii va puteti autopromova in ochii celorlalti, precum si in ce fel puteti adresa critici fara sa provocati resentimente.

3. Cuvinte care schimba minti, stapaneste limbajul de convingere - Bazata pe ani de munca si studiu cu oameni si organizatii, cartea "Cuvinte care schimba minti, stapaneste limbajul de convingere" de Shelle Rose Charvet este plina de aplicatii practice, din lumea reala, pentru profesionistii al caror succes depinde de a prezice si a influenta comportamentul. Acesta este primul pas in marele salt spre comunicare.

4. Saptamana de lucru de 4 ore - Uita vechiul concept de pensie si planul vietii amanate. Nu e deloc nevoie sa astepti si ai toate motivele sa nu o faci. Fie ca-ti doresti sa scapi de intrecerea intre soricei, sa calatoresti pana la capatul lumii, sa castigi o suma de cinci cifre lunar cu zero management sau pur si simplu sa castigi mai mult si sa muncesti mai putin, cartea lui Timothy Ferriss iti ofera schema.

5. Cele cinci tentatii ale unui CEO - Patrick Lencioni foloseste o modalitate simpla si convingatoare pentru a descrie cateva tipare de comportament ce le pun probleme conducatorilor de organizatii mai mici sau mai mari, din diferite domenii de activitate, aratandu-le care sunt principalele cauze ale esecului si oferindu-le un model de autoevaluare ce ii va ajuta sa devina lideri si manageri mai buni.

6. Noul cod al manierelor in afaceri - Cartea scrisa de Letitia Baldrige arata in detaliu ce sa faceti, ce sa spuneti si cum sa procedati pentru a va prezenta cat mai bine cu putinta la primul interviu si prima zi de munca, pana la pozitia de director general.

7. Lectii din scoala vietii (Screw it, Let`s do it) - In carte, Richard Branson, afacerist de succes, impartaseste cateva dintre lectiile de viata si cariera pe care le-a trait si cum a folosit aceste invataminte.

8. Irational in mod previzibil - O carte care te si pune pe ganduri, te si amuza, vorbind despre o multime de lucruri: incepand cu forta remediilor placebo si terminand cu placerile unui pahar de Pepsi. Dan Ariely da in vileag festele subtile, dar redutabile, pe care ni le joaca propria minte si ne arata cum putem sa nu ne lasam pacaliti.

9. Avutia in miscare - Cartea lui Alvin Toffler strabate frontiera modului in care se creeaza avutia. In raport cu principiile fundamentale, care sunt timpul, spatiul si cunoasterea, viata economica si sociala a omenirii va suferi transformari de proportii, cu efecte inevitabile si pe plan geopolitic.

10. Gandire rapida, gandire lenta - Cartea lui Daniel Kahneman ofera explicatii practice si lamuritoare ale modului in care se iau deciziile atat in afaceri, cat si in viata de zi cu zi aratandu-ne cum putem utiliza diferite tehnici pentru a ne feri de stangaciile mintale care adeseori ne vara in bucluc.

Sursa foto: Kikovic, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri