Legendarul muzician englez David Bowie a murit, duminica, la varsta de 69 de ani, au declarat reprezentantii acestuia.

„David Bowie a murit astazi, in pace, inconjurat de familia sa, dupa o curajoasa lupta de 18 luni cu cancerul. Desi multi vor dori sa impartaseasca durerea, va rugam sa respectati viata privata a familiei in aceste momente de durere”, scrie pe pagina cantaretului.

Bowie a fost printre principalii inovatori ai muzicii rock`n`roll ai ultimelor patru decenii. Nu doar ca a impins limitele muzicii ci, deseori, a inventat noi limite, el insusi. Creatii precum Ziggy Stardust, post-apocalipticul Thin White Duke de la jumatatea anilor '70 sau explorarea inedita a dance-ului cu Let's Dance, din 1983, reprezinta doar cateva dintre creatiile artistului.

Bowie a devenit faimos prin albumul "Space Oddity", din 1969. O balada care inca se canta si incanta si care il prezinta pe "Major Tom" pierdut, in spatiu, in eter, schimbat si debusolat. In 2013, astronautul Chris Hadfield a creat un videoclip care a devenit fulgerator viral, interpretand faimoasa melodie pe Statia Spatiala.

Bowie a lansat cel de-al 25-lea album de studio, Blackstar, pe 8 ianuarie, odata cu cea de-a 69-a zi de nastere a sa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri