Therme Bucuresti, centrul de wellness, relaxare si distractie, bazat pe ape termale, in care austriecii de la A-Heat Group au investit 50 de milioane de euro, se deschide in data de 14 ianuarie. Investitorii se asteapta ca in 2016 un milion de vizitatori sa se bucure de cele opt piscine cu apa termala, sase saune, 1,5 kilometri de tobogane si peste 800.000 de plante.

Investitia in proiectul Therme Bucuresti, situat in localitatea Balotesti, din apropierea Capitalei, a inceput in 2013, cand a fost lansata constructia. In prezent, potrivit dezvoltatorilor, centrul wellness este cel mai mare de acest gen din Europa, fiind construit de la zero pe un areal de 250.000 de metri patrati (echivalentul a aproximativ 39 de terenuri de fotbal). Suprafata construita este de peste 30.000 mp, avand o capacitate de 4.000 de persoane simultan.

Terenul este proprietatea investitorilor, iar pentru apa termala utilizata acestia achita taxe de exploatare.

Complexul este compus din trei zone principale, respectiv zona de relaxare cu piscine, palmieri si jacuzzi, zona de distractie cu tobogane si piscina cu valuri si zona cu saune tematice si piscina cu seleniu.

Tarifele difera in functie de zonele in care se doreste accesul si de timpul petrecut in centru. Cele mai mici incep de la 25 de lei pentru copii si 39 de lei pentru adulti, sume pentru care se pot petrece 3,5 ore in zona de distractie.

In zona de relaxare cu palmieri tarifele incep de la 49 de lei (3,5 ore) si ajung la 64 de lei pentru o zi intreaga, sume care includ si accesul la zona de distractie. Aici nu este permisa prezenta tinerilor cu varste de pana la 16 ani, cu exceptia copiilor intre 0 si 3 ani insotiti.

Pentru accesul la toate cele trei zone ale complexului, inclusiv zona saunelor (cu acces permis doar celor de peste 16 ani) tarifele sunt de 68 de lei (3,5 ore), 73 de lei (4,5 ore) si 83 de lei (o zi).

Pe langa aceste sume, in zilele de vineri-duminica si sarbatori legale se adauga un tarif aditional de 5 sau 10 lei de persoana in functie de zona. Iar cei care depasesc numarul de ore platitie initial pot ramane in continuare in centru achitand in plus 2,5 lei pe ora.

Centrul pune la dispozitie si o serie de oferte pentru familiile cu copii si reduceri pentru studenti si seniori, precum si pentru accesul la orele diminetii.

Therme Bucuresti va fi deschis pe tot parcursul anului, iar reprezentantii companiei estimeaza un numar de 800.000-1.000.000 de vizitatori anual. In centrul lucreaza 250 de angajati.

Reprezentantii companiei au precizat ca centrul Therme din Balotesti are aviz de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, iar cladirea este proiectata astfel incat sa reziste la cutremure de peste 9 grade pe scara Richter.

Cifre cheie al centrului Therme Bucuresti

Apa termala de la Therme Bucuresti este extrasa de la o adancime de peste 3.100 de metri, iar cele opt piscine, situate atat in interior, cat si la exterior, ocupa o suprafata de 3.000 de metri patrati si au o temperatura constanta de 33 de grade.

Din datele proprii reiese ca pentru a ajunge la apa termala austriecii au realizat cel mai adanc foraj de apa termala de dupa 1989. Toata apa din bazine este recirculata si filtrata la fiecare patru ore.

Suprafata inverzita a centrului ocupa in total 180.000 mp si este formata din 1.200 copaci, 3.000 de arbusti, 500 de palmieri (adusi din cinci tari si aclimatizati in Olanda) si peste 600.000 de flori.

Zona de distractie cuprinde 16 tobogane cu o lungime totala de 1,5 kilometri si o capacitate de 6.500 de persoane pe ora, precum si o piscina cu valuri cu o suprafata de 560 metri patrati.

In cadrul centrului Therme Bucuresti, iubitorii de wellness au la dispozitie sase saune tematice, cu o capacitatea de 300 de persoane, si o baie de aburi. Restaurantele au o capacitate de 700 de locuri, iar parcarea centrului dispune de 1.800 de locuri.

Cladirea Therme Bucuresti este o constructie cu eficienta energetica, asigurata de incalzirea complexului prin schimb termic al apei termale timp 320 zile pe an.

In prezent, la centrul wellness se poate ajunge doar cu masina personala, insa in urmatoarele luni compania intentioneaza sa introduca microbuze speciale si ia in calcul solicitarea prelungirii liniilor de transport public existente.

Concernul A-Heat, cu sediul la Viena, a finantat investitia, iar centrul va fi operat de catre grupul Wund din Germania, care detine patru centre termale in Europa. A-Heat include mai multe companii de solutii energetice industriale, are peste 3.000 de angajati si afaceri anuale de peste 300 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri