Restaurantele Calif au ajuns la o cifra de afaceri de peste 3 milioane de euro in 2015, iar pentru anul acesta mizeaza pe o extindere in zona de nord a Capitalei. 2016 nu va fi anul in care Calif va ajunge si in tara, desi Radu Tanase, coproprietarul restaurantelor, a declarat la WALL STREET 360 ca ia in considerare aceasta optiune.

„In 2015 am ajuns la o cifra de afaceri de peste 3 milioane de euro, cu trei restaurante, chiar daca acum functionam cu doua. Un factor important a fost centrul nostru de productie, o hala imensa unde producem absolut tot: panificatie, dulciuri, mancare gatita, sosuri. De acolo trimitem catre unitati produsele proaspete. Am crescut in cinci ani de la 195.000 de euro in 2010, sa ajungem la 3.350.000 de euro“, a spus Radu Tanase la WALL STREET 360.

La Calif sunt angajati 130 de angajati in momentul de fata. „Am ajuns la un varf. De la inceput am vrut sa facem lucrurile altfel. Produsul asta la baza e unul foarte sanatos. Din pacate, noi l-am importat fix pe dos. L-am facut cu tot felul de maioneze, cu grasimi, cu cartofi. Am venit si noi nu recomandam sa manance oamenii produsele noastre cu cartofi prajiti. Am inventat sosuri facute in case, am facut retete proprii, facem painea in casa. Am spus ca noi nu vindem shaorma, vindem kebab. Am venit si am recomandat oamenilor cum sa consume si ce sa consume in functie de zi, de perioada a zilei respective, ne-am implicat cat mai mult“, explica Radu Tanase strategia restaurantelor turcesti.

Planurile pentru 2016

Dupa ce sediul din Centrul Vechi a fost inchis temporar. Dar Calif vrea sa se extinda cu macar doua unitati Calif, in afara mall-urilor. „Mall-urile au venit catre noi, dar am refuzat momentan. Nu vrem sa intram intr-un mall acum“, explica Tanase.

„Sunt zone bune, zona de nord sau zona de sud. Unii vor Calif in afara Bucurestiului, dar aici e mai greu“, spune proprietarul restaurantelor. El mentioneaza ca extinderea in tara e aproape imposibila anul acesta, din cauza modelului de business si functionare, care se bazeaza pe un centru de productie asociat restaurantelor.

„E mai greu sa ne extindem. Avand centrul de productie, sa mergem la Calif la Cluj sau la Timisoara, unde avem solicitari foarte multe, ne va fi foarte greu. Un drum pana la Cluj inseamna sapte ore si am pierde o zi din durata de valabilitate a semifabricatelor respective. Cand ai maximum trei zile, nu poti sa risti. Ar trebui sa facem un centru de productie local“, a mai spus Radu Tanase. In viitor, el ia in calcul o asemenea investitie. Anul acesta, Calif urmareste zona de nord a Bucurestiului pentru extindere si, probabil, zona de sud.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri