„In 2015 am ajuns la o cifra de afaceri de peste 3 milioane de euro, cu trei restaurante, chiar daca acum functionam cu doua. Un factor important a fost centrul nostru de productie, o hala imensa unde producem absolut tot: panificatie, dulciuri, mancare gatita, sosuri. De acolo trimitem catre unitati produsele proaspete. Am crescut in cinci ani de la 195.000 de euro in 2010, sa ajungem la 3.350.000 de euro“, a spus Radu Tanase la WALL STREET 360.

La Calif sunt angajati 130 de angajati in momentul de fata. „Am ajuns la un varf. De la inceput am vrut sa facem lucrurile altfel. Produsul asta la baza e unul foarte sanatos. Din pacate, noi l-am importat fix pe dos. L-am facut cu tot felul de maioneze, cu grasimi, cu cartofi. Am venit si noi nu recomandam sa manance oamenii produsele noastre cu cartofi prajiti. Am inventat sosuri facute in case, am facut retete proprii, facem painea in casa. Am spus ca noi nu vindem shaorma, vindem kebab. Am venit si am recomandat oamenilor cum sa consume si ce sa consume in functie de zi, de perioada a zilei respective, ne-am implicat cat mai mult“, explica Radu Tanase strategia restaurantelor turcesti.

Planurile pentru 2016

Dupa ce sediul din Centrul Vechi a fost inchis temporar. Dar Calif vrea sa se extinda cu macar doua unitati Calif, in afara mall-urilor. „Mall-urile au venit catre noi, dar am refuzat momentan. Nu vrem sa intram intr-un mall acum“, explica Tanase.

„Sunt zone bune, zona de nord sau zona de sud. Unii vor Calif in afara Bucurestiului, dar aici e mai greu“, spune proprietarul restaurantelor. El mentioneaza ca extinderea in tara e aproape imposibila anul acesta, din cauza modelului de business si functionare, care se bazeaza pe un centru de productie asociat restaurantelor.

„E mai greu sa ne extindem. Avand centrul de productie, sa mergem la Calif la Cluj sau la Timisoara, unde avem solicitari foarte multe, ne va fi foarte greu. Un drum pana la Cluj inseamna sapte ore si am pierde o zi din durata de valabilitate a semifabricatelor respective. Cand ai maximum trei zile, nu poti sa risti. Ar trebui sa facem un centru de productie local“, a mai spus Radu Tanase. In viitor, el ia in calcul o asemenea investitie. Anul acesta, Calif urmareste zona de nord a Bucurestiului pentru extindere si, probabil, zona de sud.